skip to Main Content
Kreta-Placid-Slider
Rupert-Placid-Slider
TerDoest-Placid-Slider
Hemmer-Placid-Slider
Almeloos-Weekblad-Placid-Slider
Brusse-Masselink-Placid-Slider
VDL-Placid-Slider
aeronamics-logo-profronde
Smelt Portofoons
MAD-Placid-Slider
Urenco-Placid-Slider
ROC-Placid-Slider
NSSG-Placid-Slider
00_INVENTIT
Gemeente-Almelo-Placid-Slider
Float36-Sponsor-2015
Praktijk-van-Iersel-Placid-Slider
Wessels Schoonmaak
GrootGroener-Placid-Slider
Elementenbouw-Hagen-Placid-Slider
Hapre-Placid-Slider
alpha-bestrating
AANDAGT-Placid-Slider
Boers & Lem
Almelo-Promotie-Placid-Slider
Riwald-Placid-Slider
Rabobank-Placid-Slider
ShockMedia-Placid-Slider
Ter-Horst-Placid-Slider
Copytex-Placid-Slider
Ter-Braak-Willems-Placid-Slider
Baas-Placid-Slider
TMZ-Placid-Slider
Urban Interest
Witzand-Placid-Slider
Grootelaar-Placid-Slider
PIT-Placid-Slider
Acman-Sponsor-2016
Decathlon
Hecla-Placid-Slider
Eshuis-Placid-Slider
35e Profronde Almelo Tussen De Bouwhekken

35e Profronde Almelo tussen de bouwhekken

Organisatie kan toch beschikken over het parcours

Het Marktplein is de komende maanden één grote bouwput, maar toch kan de Profronde Almelo op vrijdag 25 augustus beschikken over het complete parcours. Bovendien krijgt de organisatie na twee jaar ook het Waagplein terug voor de grote VIP-tent. Wel krijgt de Profronde door al het hekwerk een spectaculaire, extra bocht vlak voor de start- en finish locatie, pal voor de neus van alle genodigden in de VIP tent.

De grootschalige vernieuwing van de Almelose binnenstad zorgt bij de Profronde Almelo al jarenlang voor onzekerheid. De grote vraag is al die tijd: is het parcours – dat dwars over het Marktplein en over de Waag loopt – nog wel beschikbaar als de slopers en bouwers zijn gearriveerd. Het verlossende woord voor dit jaar kwam onlangs van de gemeente Almelo: het Marktplein is goeddeels afgezet met bouwhekken, maar er blijft genoeg ruimte over voor het Profronde parcours.

De bouw noopt het bestuur echter wel om het circuit iets aan te passen voor de start- en finish locaties. Daar staan ook in augustus bouwhekken en die zorgen voor een extra bocht bij de meet. Voor de renners is dat een kwestie van goed opletten en op tijd vol in de remmen. Voor het publiek is het vooral leuk, dat ziet het peloton niet alleen voorbij razen, maar kan het wat beter bekijken omdat de hoge snelheden terug worden gebracht.

Niet alleen de profrenners gaan voor de wedstrijd over het vertrouwde parcours. Ook de Dikke Banden Race voor de kinderen van de basisschool, kan door de beschikbaarheid van het Marktplein gewoon doorgang vinden.

Terug van weggeweest is dit jaar de VIP tent. In de afgelopen twee jaren stond het Waagplein op z’n kop en was niet beschikbaar voor een grote tent en de ontvangst van de eregasten van de Profronde. Het bestuur kon toen uitwijken naar het leegstaande pand van Scheer & Foppen, dat beide jaren werd verbouwd tot VIP paviljoen, waar ook grote side-events als het Wielercafé en het Fashion-event werden gehouden. Het Scheer & Foppen pand is echter intussen ten prooi gevallen aan de slopershamer. Tot opluchting van het Profronde bestuur is echter ruim op tijd de vertrouwde locatie op het Waagplein weer beschikbaar. Sterker nog: er is méér plek voor aanzienlijk meer fraaie zichtplaatsen voor het langsrazende rennersveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top