skip to Main Content
Praktijk-van-Iersel-Placid-Slider
Wessels Schoonmaak
Elementenbouw-Hagen-Placid-Slider
Studio Peters
Hapre-Placid-Slider
Weghost-Placid-Slider
aeronamics-logo-profronde
Amstel-Placid-Slider
Boers & Lem
Decathlon
Riwald-Placid-Slider
VDL-Placid-Slider
Grootelaar-Placid-Slider
AANDAGT-Placid-Slider
MAD-Placid-Slider
Eshuis-Placid-Slider
Almeloos-Weekblad-Placid-Slider
Float36-Sponsor-2015
ROC-Placid-Slider
PIT-Placid-Slider
Kreta-Placid-Slider
OttoSimon-Placid-Slider
TMZ-Placid-Slider
Gemeente-Almelo-Placid-Slider
Witzand-Placid-Slider
Ter-Braak-Willems-Placid-Slider
Smelt Portofoons
Kamp-Placid-Slider
Autobedrijf-Zuithof-Placid-Slider
alpha-bestrating
Asito-Placid-Slider
Acman-Sponsor-2016
Hecla-Placid-Slider
GrootGroener-Placid-Slider
Copytex-Placid-Slider
Almelo-Promotie-Placid-Slider
Rabobank-Placid-Slider
Brusse-Masselink-Placid-Slider
00_INVENTIT
Ter-Horst-Placid-Slider
ShockMedia-Placid-Slider
35e Profronde Almelo Tussen De Bouwhekken

35e Profronde Almelo tussen de bouwhekken

Organisatie kan toch beschikken over het parcours

Het Marktplein is de komende maanden één grote bouwput, maar toch kan de Profronde Almelo op vrijdag 25 augustus beschikken over het complete parcours. Bovendien krijgt de organisatie na twee jaar ook het Waagplein terug voor de grote VIP-tent. Wel krijgt de Profronde door al het hekwerk een spectaculaire, extra bocht vlak voor de start- en finish locatie, pal voor de neus van alle genodigden in de VIP tent.

De grootschalige vernieuwing van de Almelose binnenstad zorgt bij de Profronde Almelo al jarenlang voor onzekerheid. De grote vraag is al die tijd: is het parcours – dat dwars over het Marktplein en over de Waag loopt – nog wel beschikbaar als de slopers en bouwers zijn gearriveerd. Het verlossende woord voor dit jaar kwam onlangs van de gemeente Almelo: het Marktplein is goeddeels afgezet met bouwhekken, maar er blijft genoeg ruimte over voor het Profronde parcours.

De bouw noopt het bestuur echter wel om het circuit iets aan te passen voor de start- en finish locaties. Daar staan ook in augustus bouwhekken en die zorgen voor een extra bocht bij de meet. Voor de renners is dat een kwestie van goed opletten en op tijd vol in de remmen. Voor het publiek is het vooral leuk, dat ziet het peloton niet alleen voorbij razen, maar kan het wat beter bekijken omdat de hoge snelheden terug worden gebracht.

Niet alleen de profrenners gaan voor de wedstrijd over het vertrouwde parcours. Ook de Dikke Banden Race voor de kinderen van de basisschool, kan door de beschikbaarheid van het Marktplein gewoon doorgang vinden.

Terug van weggeweest is dit jaar de VIP tent. In de afgelopen twee jaren stond het Waagplein op z’n kop en was niet beschikbaar voor een grote tent en de ontvangst van de eregasten van de Profronde. Het bestuur kon toen uitwijken naar het leegstaande pand van Scheer & Foppen, dat beide jaren werd verbouwd tot VIP paviljoen, waar ook grote side-events als het Wielercafé en het Fashion-event werden gehouden. Het Scheer & Foppen pand is echter intussen ten prooi gevallen aan de slopershamer. Tot opluchting van het Profronde bestuur is echter ruim op tijd de vertrouwde locatie op het Waagplein weer beschikbaar. Sterker nog: er is méér plek voor aanzienlijk meer fraaie zichtplaatsen voor het langsrazende rennersveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top