skip to Main Content
WIS Workwear
Gemeente-Almelo-Placid-Slider
Acman-Sponsor-2016
Riwald-Placid-Slider
Weghost-Placid-Slider
Float36-Sponsor-2015
NSSG-Placid-Slider
Witzand-Placid-Slider
Autobedrijf-Zuithof-Placid-Slider
Grootelaar-Placid-Slider
TMZ-Placid-Slider
OttoSimon-Placid-Slider
Elementenbouw-Hagen-Placid-Slider
PIT-Placid-Slider
profronde-almelo-logo-sponsor-malvern-panalytical
RP Flow
Praktijk-van-Iersel-Placid-Slider
Ter-Braak-Willems-Placid-Slider
ROC-Placid-Slider
Rabobank-Placid-Slider
Asito-Placid-Slider
Kamp-Placid-Slider
Hecla-Placid-Slider
aeronamics-logo-profronde
Hapre-Placid-Slider
Bureau Peters
Hemmer-Placid-Slider
Eshuis-Placid-Slider
00_INVENTIT
Obimex-Placid-Slider
VDL-Placid-Slider
Boers & Lem
Urenco-Placid-Slider
alpha-bestrating
Amstel-Placid-Slider
Smelt Portofoons
MAD-Placid-Slider
Ter-Horst-Placid-Slider
ShockMedia-Placid-Slider
TerDoest-Placid-Slider
aandagt-logo-slider
35e Profronde Almelo Gaat ‘back In Time’

35e Profronde Almelo gaat ‘back in time’

Retro-versie met dweilorkesten, kraampjes en gezelligheid ook na criterium

De 35e editie van de Profronde Almelo op vrijdag 25 augustus wordt een bijzondere ‘retro-versie’. Dat betekent terugkeer van de ouderwetse ronde-gezelligheid met dweilorkestjes, kraampjes en kindervertier. Twee horecaondernemers, Ruud de Jong en Niels Mulder dragen een belangrijk steentje bij door bands in te huren voor de liefhebbers van live muziek in de uren na de finish.

De aanstichter van de Profronde Almelo, Harry Nijhuis, vond dat wielrennen, dweilorkesten en gezelligheid een onlosmakelijke combinatie vormen. In zijn dagen ontbraken de vrolijke trommelaars en toeteraars dan ook bij geen enkele aflevering van de grootste wielerronde in Twente. Ze schuimden de Grotestraat af, schetterden door de Gravenallee en bliezen een vrolijke noot op de pleinen. De laatste jaren evenwel, koos het bestuur van de Profronde voor een stap vooruit en verlenging van de feestvreugde met een gratis nachtconcert van befaamde artiesten op het Marktplein. Een gouden greep, want het concert trok drommen mensen naar de binnenstad.

Het feit dat de Profronde Almelo dit jaar haar zevende lustrum viert èn de grootschalige vernieuwing van de binnenstad een dikke streep haalt door het gratis muziekfestijn op de markt, zette de organisatie aan het denken. Ze wilde èn een feestelijke lustrum aflevering èn een goed alternatief voor het concert. De uitkomst was een ‘retro-versie’ van de Profronde Almelo. Terug in de tijd waarin de muziek al tijdens de wielerwedstrijd zorgt voor een heerlijk sfeertje.

Het bestuur contracteert daarom dit jaar zeker vier dweilorkesten. Zij starten allemaal op een eigen ‘vaste’ plek bij tappunten, maar schuimen daarna het parcours af en wisselen regelmatig van plek. Het wordt feest als vroeger, als bij de Limburgse en Brabantse rondjes rond de kerk. Het bestuur van de Profronde verheugt zich al ‘met een hoop gezelligheid en leuke kraampjes. Een groot familiefeest.’

Muziek na de ronde
Door de medewerking van horecaondernemers Mulder en De Jong hoeft het publiek het na afloop van de Profronde niet te doen zonder (live) muziek. Want ook dit jaar gaat het feest Profronde, gewoon door. Het doorgaans stampvolle Amaliaplein wordt nadat de renners zijn gefinisht, vermaakt door dj’s. Maar er is dit jaar ook live muziek na afloop van het criterium. Met dank aan horecaondernemers Ruud de Jong en Niels Mulder die zorgen voor concerten op twee bekende horecaterrassen. Bij Proeflokaal België aan het Schokland maakt de Almelose tweemans formatie Bottleneck rockers haar opwachting. Café Nielz zorgt voor een verrassingsconcert op haar terras.

De Profronde Almelo is dit jaar op vrijdag 25 augustus. Het programma begint al om 16.30 uur met de Decathlon Dikke Banden Race, gevolgd door de Reclame karavaan. De jeugdrenners van de Zwaluwen starten voor hun wedstrijd om 18.45 uur. Daarna begint rond de klok van 20.00 uur de Profronde Almelo. Die duurt tot ongeveer 22.00 uur. Daarna beginnen de optredens bij Nielz en België.

Oproep:
De Profronde Almelo zoekt nog meer dweilorkesten voor de Profronde dan ze al heeft gecontracteerd. Orkesten kunnen zich melden via onze contactpagina.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top