skip to Main Content
Hemmer-Placid-Slider
Praktijk-van-Iersel-Placid-Slider
Gemeente-Almelo-Placid-Slider
Rupert-Placid-Slider
VDL-Placid-Slider
Float36-Sponsor-2015
Asito-Placid-Slider
Almelo-Promotie-Placid-Slider
Hapre-Placid-Slider
Acman-Sponsor-2016
Bureau Peters
Witzand-Placid-Slider
PIT-Placid-Slider
AANDAGT-Placid-Slider
Smelt Portofoons
Riwald-Placid-Slider
OttoSimon-Placid-Slider
Rabobank-Placid-Slider
Ter-Horst-Placid-Slider
Obimex-Placid-Slider
Boers & Lem
Amstel-Placid-Slider
Almeloos-Weekblad-Placid-Slider
aeronamics-logo-profronde
Wessels Schoonmaak
ShockMedia-Placid-Slider
Urenco-Placid-Slider
Lowik-Placid-Slider
alpha-bestrating
NSSG-Placid-Slider
Decathlon
Urban Interest
Brusse-Masselink-Placid-Slider
Ter-Braak-Willems-Placid-Slider
ROC-Placid-Slider
TMZ-Placid-Slider
00_INVENTIT
Baas-Placid-Slider
Hecla-Placid-Slider
Kreta-Placid-Slider
TerDoest-Placid-Slider
36e Editie Profronde

36e editie profronde

Almelo krijgt 31 augustus de 36e editie van de Profronde Almelo

De kogel is door de kerk: op de laatste vrijdag van augustus is er weer een Profronde Almelo. Zoals het er nu naar uitziet kan de organisatie gebruik maken van het vertrouwde parcours, al moet er op de nodige onderdelen nog wel ‘gepuzzeld’ worden. In de dagen voorafgaand aan het criterium zijn er ook twee inleidende evenementen: een WielerCafé met bekende gasten en het tweede lifestyle-event ‘Lipstick & wheels’ en op de dag zelf het Extend business event.

Het is ieder jaar opnieuw weer een belangrijke beslissing van het bestuur: kan het grootste familiefestijn voor Almelo en verre omstreken doorgang vinden of niet. Voor dit jaar zijn de leden eruit, er komt een 36e editie op vrijdag 31 augustus 2018. Een datum waar iedereen happy mee is: de laatste vrijdag van de schoolvakantie. Een tijdstip waarop vrijwel alle vakantiegangers weer terug zijn, maar nog even kunnen genieten van hun vrije tijd. Het is ook de laatste vrijdag voordat het bedrijfsleven weer op volle toeren komt. De datum valt dit jaar heel veel gunstiger dan in 2017, toen de Profronde midden in de zomervakantie gehouden moest worden.

Op de dag van de Profronde houdt de organisatie vast aan het beproefde concept: ’s middags het Extend business Event voor ondernemers, de Decathlon Dikke Banden Race, de reclamekaravaan, het voorstelrondje en als apotheose de Profronde die rond de klok van acht uur ’s avonds gaat starten. Verder is er in de stad op verschillende locaties ook nog livemuziek na afloop van de wedstrijd.

Het parcours van de Profronde is gelijk aan de voorgaande jaren: Waagplein, Schokland, Citypromenade, Oranjestraat, Willemsgang, Hagengracht, Marktplein. Wel ziet dat parcours er dit jaar al beter uit dan de vorige keer, toen de sloopwerkzaamheden op het Marktplein voor een belangrijk deel het beeld bepaalden en renners tussen de bouwhekken door moesten laveren. Start en finish zijn weer voor de VIPtent op het Waagplein. Die VIPtent is nog een van de puzzelstukken voor het bestuur. De tent moet iets anders gesitueerd worden dan vorig jaar – ze mag niet zo dicht op de gevels van de nieuwe winkels. Verder zoekt het bestuur nog naar een geschikte locatie voor de centrale post (zat vorig jaar in één van de leegstaande winkelpanden aan het Waagplein) en moet ze op de Koornmarkt het nieuwe buitenterras van café ’t Wetshuys inpassen in het parcours. Overigens verwacht het bestuur voor alle zaken ruim op tijd een oplossing gevonden te hebben.

In de week voor de Profronde verschijnt ook het nieuwe Profronde magazine. Het tijdschrift staat bol van verhalen over de Profronde, de wielrennerij, de verschillende programmaonderdelen en columns en rubrieken. Het tijdschrift is gratis en wordt huis aan huis verspreid in de hele gemeente Almelo en delen van de gemeenten Tubbergen en Twenterand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top