skip to Main Content
MAD-Placid-Slider
VDL-Placid-Slider
Weghost-Placid-Slider
Decathlon
Urban Interest
GrootGroener-Placid-Slider
Rupert-Placid-Slider
Obimex-Placid-Slider
TMZ-Placid-Slider
Smelt Portofoons
Urenco-Placid-Slider
TerDoest-Placid-Slider
NSSG-Placid-Slider
Ter-Braak-Willems-Placid-Slider
Lowik-Placid-Slider
Asito-Placid-Slider
Grootelaar-Placid-Slider
Rabobank-Placid-Slider
Acman-Sponsor-2016
Kreta-Placid-Slider
Riwald-Placid-Slider
alpha-bestrating
Hapre-Placid-Slider
Brusse-Masselink-Placid-Slider
Almeloos-Weekblad-Placid-Slider
00_INVENTIT
Praktijk-van-Iersel-Placid-Slider
Bureau Peters
Amstel-Placid-Slider
PIT-Placid-Slider
Wessels Schoonmaak
Hemmer-Placid-Slider
Autobedrijf-Zuithof-Placid-Slider
ShockMedia-Placid-Slider
ROC-Placid-Slider
Ter-Horst-Placid-Slider
Elementenbouw-Hagen-Placid-Slider
Gemeente-Almelo-Placid-Slider
AANDAGT-Placid-Slider
Eshuis-Placid-Slider
Copytex-Placid-Slider

ProfrondeAlmelo-VoorwoordEen groot evenement als de Profronde Almelo organiseren, lijkt misschien een routineklus. Draaiboek uit de la, ander jaartal erboven, klaar en starten maar. Was het maar zo simpel en snel. Want het tegendeel is waar. Ieder jaar worden regels en voorschriften anders en aangescherpt, ieder jaar worden we geconfronteerd met tal van noodzakelijke aanpassingen en ieder jaar opnieuw zijn er ook onverwachte ontwikkelingen die alles weer op z’n kop zetten.

Dat is nog niet alles. Want ook voor een evenement als de Profronde Almelo geldt: stilstand is achteruitgang. Als we jaar na jaar u hetzelfde bieden, dan is de lol er wel een keertje vanaf. De Profronde Almelo moet dus ook keer op keer vernieuwen, verrassen en verbeteren. Daarom heeft het bestuur dan ook de ambitie om de Profronde telkens opnieuw te upgraden en er iets extra’s aan toe te voegen. Iets dat er toe doet en dat ons prachtige familiefeest, dat Profronde Almelo is geworden, aantrekkelijk maakt en houdt.

In de afgelopen jaren hebben we serieus gekeken naar mogelijkheden om met bestaande evenementen de Profronde te versterken. Dat bleek (te) lastig. Maar we zijn er wel uitgekomen kan ik u verklappen. En hoe. We introduceren dit jaar niet één, maar twee nieuwe festiviteiten in de week van de Profronde. We beginnen met het Fashion & Lifestyle Event op de dinsdagavond voor de Profronde en woensdag 24 augustus is de tweede editie van het MKB Twente Profronde Wielercafé. Op de dag van de Profronde zelf is ook nog eens het splinternieuwe Extend Business-Event. Dat laatste is een initiatief van het bestuur samen met regionaal, nationaal en zelfs internationaal opererende ondernemingen als Extend, Rabobank Noord en West Twente, RGN, Boessenkool, Port of Twente en transporteur Bolk. De ondernemingen dragen dit nieuwe exclusieve netwerk evenement voor de bedrijfstop uit de wijde regio. De eerste editie is voor een select gezelschap directieleden, bestuurders en managers. Zij worden volgend jaar in de gelegenheid gesteld om ook hun belangrijke relaties te inviteren voor het tweede Extend Business-Event, met nog meer programmaonderdelen zoals workshops, bedrijfsbezoeken en aansprekende sprekers. Een groeibriljant dus, dit Business-Event. Want door nieuwe contacten op-gedaan op het Business-Event ontstaan nieuwe samenwerkingen en nieuwe business. Dat maakt dat de Profronde Almelo ook economisch impact gaat krijgen. Maar goed, dat is toekomstmuziek. Ik verheug me vooraleerst op de eerste editie.

De inzet van deze ondernemingen bewijst andermaal hoe groot de betrokkenheid van het Almelose bedrijfsleven en middenstand is bij onze Profronde. Meer dan 400 winkeliers en ondernemers steunen ons met raad, daad en of klinkende munt, zodat we dit sportspektakel weer kunnen aanbieden. Ik ben hen buitengewoon erkentelijk voor hun bijdragen.

De contacten met al die sponsoren verliepen overigens via onze onvolprezen sponsorcommissie die voor het eerst op pad ging met telefoon/tablet met daarop een Profronde sponsor app. Maandenlang waren zij vrijwillig in touw. Zij zorgden ervoor dat we dit jaar weer een prachtige Profronde gaan zien. Daarom wil ik dit keer op deze plek eens de mensen van de sponsorcommissie bedanken voor een tomeloze inzet en met hen ook alle andere vrijwilligers die de Profronde mogelijk maken. Bedankt! Ik zie u allemaal graag op vrijdag de 26e!

Reinier van Broekhoven,
Voorzitter Profronde Almelo

Back To Top