skip to Main Content
Rabobank-Placid-Slider
Acman-Sponsor-2016
Copytex-Placid-Slider
Amstel-Placid-Slider
Weghost-Placid-Slider
Ter-Horst-Placid-Slider
Kreta-Placid-Slider
Profronde-Lemerij-SponsorSlider
Lowik-Placid-Slider
Almelo-Promotie-Placid-Slider
Hecla-Placid-Slider
TMZ-Placid-Slider
Hemmer-Placid-Slider
Grootelaar-Placid-Slider
Ter-Braak-Willems-Placid-Slider
Gemeente-Almelo-Placid-Slider
AANDAGT-Placid-Slider
Decathlon
TerDoest-Placid-Slider
ShockMedia-Placid-Slider
Obimex-Placid-Slider
Praktijk-van-Iersel-Placid-Slider
00_INVENTIT
MAD-Placid-Slider
OttoSimon-Placid-Slider
Float36-Sponsor-2015
Hapre-Placid-Slider
PIT-Placid-Slider
Eshuis-Placid-Slider
NSSG-Placid-Slider
Witzand-Placid-Slider
Riwald-Placid-Slider
Rupert-Placid-Slider
Autobedrijf-Zuithof-Placid-Slider
Almeloos-Weekblad-Placid-Slider
VDL-Placid-Slider
Studio Peters
ROC-Placid-Slider
GrootGroener-Placid-Slider
Elementenbouw-Hagen-Placid-Slider
Asito-Placid-Slider

Profronde Almelo is mogelijk dankzij de geweldige inzet en betrokkenheid van meer dan 200 vrijwilligers. Zonder al deze vrijwilligers kan dit evenement niet georganiseerd worden. En veel vrijwilligers zijn al vele jaren betrokken en actief. Even een kijkje achter de schermen…..

Dennis Elfrink begint met zijn ploeg al in de week vooraf en zorgt voor alle voorbereidende werkzaamheden. Ze zorgen er voor dat alle materialen op de dag zelf aanwezig zijn en indien nodig worden gerepareerd. De ploeg staat op de dag zelf klaar voor de overige ploegen. Na de Profronde zijn ze nog een aantal dagen bezig met een kleinere groep mensen om alles weer op te ruimen en af te ronden.

Michel Oink draait al 20 jaar mee en is al weer enkele jaren onze dagcoördinator. Hij stuurt en coördineert alle ploegen, voor zover dat nog nodig mocht zijn. Want de meeste vrijwilligers draaien al zo lang mee dat zij precies weten wat er moet gebeuren. Met de ploegleiders worden de werkzaamheden afgestemd in de vergaderingen die in de aanloop naar de Profronde worden gehouden. De betrokkenheid van de ploegleiders is enorm groot en de verbeterpunten rollen over tafel. Maar natuurlijk is er ook veel gezelligheid en mogen de bitterballen na afloop niet ontbreken.

Martijn Kuschel is verantwoordelijk voor de spandoekenploeg. Alle spandoeken worden bij de sponsoren opgehaald, gesorteerd en opgehangen. Na afloop worden de doeken weer keurig afgeleverd bij de bedrijven. Dat is de service die de Profronde aan haar sponsoren levert.

Karel Robers is al meer dan 20 jaar vrijwilliger bij de Profronde. Samen met zijn zoon Mark is hij ploegleider van de opbouwploeg . Zij zorgen ervoor dat de dranghekken langs het parcours keurig op tijd op de plek staan en na de wedstrijd weer worden verwijderd. Maar Karel doet meer voor de Profronde. In zijn enthousiasme neemt hij een schare vrijwilligers mee uit zijn familie en vriendenkring. Zo zorgt hij er onder andere voor voldoende bezetting bij de fourageploeg want “het eten en drinken moet goed geregeld zijn”.

Liesbeth van Hemmen ( ook al meer dan 20 jaar vrijwilliger) is verantwoordelijk voor de fourageploeg. Zij zorgt er met haar dames voor dat iedereen op tijd koffie en broodjes krijgt. Er worden maar liefst 1000 broodjes gesmeerd en belegd. Tevens zorgen zij voor de lunchpakketten voor alle vrijwilligers, de mensen van het Rode Kruis, de sponsoren die in de reclamekaravaan meerijden, de motorrijders en de politie agenten.

Bastiaan Oltwater leidt de buitenploeg die op de dag van de Profronde onmisbaar is. Zijn teamleden vormen de schakels voor diverse hand- en spandiensten, ze zorgen o.a. voor het plaatsen van aanwijsborden door de hele stad en voor het plaatsen van de strobalen.

En verder zorgt een nachtploeg voor het afronding van de laatste werkzaamheden. De ploeg start rond 22.00 ‘s avonds en stopt pas als alles is opgeruimd. Als ’s nachts rond 4.00 ( of 5.00 !) uur eindelijk iedereen klaar is dan komt het welverdiende biertje. Vermoeid maar tevreden nagenieten met een warme hap en terugkijken op de dag. Op de vraag “waarom zijn jullie vrijwilliger?” is het antwoord “het is een prachtig evenement waar we trots op zijn. Er is een goede sfeer, je werkt met mensen waar je op kunt bouwen. En heel belangrijk… er is veel gezelligheid en plezier”. En al zien sommigen elkaar alleen maar bij de Profronde. De “klik” is er direct weer!

We zijn trots op onze betrokken medewerkers, we kunnen erop vertrouwen en bouwen!

Back To Top