skip to Main Content
TMZ-Placid-Slider
Ter-Braak-Willems-Placid-Slider
PIT-Placid-Slider
Baas-Placid-Slider
aeronamics-logo-profronde
Float36-Sponsor-2015
Rabobank-Placid-Slider
Weghost-Placid-Slider
Acman-Sponsor-2016
Autobedrijf-Zuithof-Placid-Slider
MAD-Placid-Slider
Bureau Peters
alpha-bestrating
ROC-Placid-Slider
Hecla-Placid-Slider
Copytex-Placid-Slider
ShockMedia-Placid-Slider
VDL-Placid-Slider
GrootGroener-Placid-Slider
Almeloos-Weekblad-Placid-Slider
Kreta-Placid-Slider
Rupert-Placid-Slider
Gemeente-Almelo-Placid-Slider
OttoSimon-Placid-Slider
Hemmer-Placid-Slider
Wessels Schoonmaak
Witzand-Placid-Slider
NSSG-Placid-Slider
00_INVENTIT
Praktijk-van-Iersel-Placid-Slider
Eshuis-Placid-Slider
Hapre-Placid-Slider
Grootelaar-Placid-Slider
profronde-almelo-logo-sponsor-malvern-panalytical
Ter-Horst-Placid-Slider
Decathlon
Smelt Portofoons
Boers & Lem
Lowik-Placid-Slider
aandagt-logo-slider
Asito-Placid-Slider
Kaartje Nodig Voor Amaliaplein Op Avond Van Profronde Almelo

Kaartje nodig voor Amaliaplein op avond van Profronde Almelo

Kaartje nodig voor Amaliaplein op avond van Profronde Almelo

De enorme drukte op het Amaliaplein op de dag van de Profronde Almelo noopt het bestuur ertoe maatregelen te treffen. Op voorwaarde dat de gemeente instemt, gaat het plein op vrijdag 31 augustus vanaf 20.00 uur ‘op slot’ en krijgen alleen mensen met een entreekaartje toegang. De kaarten gaan ruim van tevoren in de verkoop en kosten € 5,00. De opbrengst gebruikt de Profronde Almelo onder meer voor de beveiliging van het evenement en een goed muziekprogramma op de pleinen.

Het Catharina Amaliaplein is sinds jaar en dag dé hotspot op de dag van de Profronde. Dat is eigenlijk opmerkelijk, omdat het Amaliaplein al jaren een flink eindje buiten het Profrondeterrein ligt. Niettemin is het daar gezelligheid troef, en trekt het uitgaanspubliek er massaal naar toe. De toestroom is zelfs zo groot dat er al jaren maatregelen getroffen worden in de sfeer van beveiliging, zoals cameratoezicht, inzet van beveiligers en afsluiting van het plein op (late) tijdstippen als het té druk wordt.

Ook al ligt het Amaliaplein niet aan het parcours van de Profronde, toch is het bestuur verantwoordelijk voor de veiligheid. Dat heeft te maken met de gebiedsvergunning die de Profronde Almelo van de gemeente Almelo krijgt. Die vergunning heeft niet alleen betrekking op het parcours en de drie pleinen aan het parcours (Koornmarkt, Marktplein en Waagplein), maar omvat ook het Amaliaplein.

Bestuurslid Sebastiaan Masselink heeft namens de Profronde de kwestie besproken met de horecaondernemers, voor wie de avond van het wielercriterium een geweldige bron van inkomsten is – terwijl de Profronde Almelo steeds meer moeite krijgt om de oplopende rekeningen te kunnen blijven betalen van het omvangrijke eisenpakket van de overheid. Er is gesproken over drie opties: sponsoring door de horeca, de verkoop van consumptiemuntjes of afsluiting van het Amaliaplein en verkoop van entreekaarten, zoals de horeca inmiddels ook doet bij bijzondere gelegenheden als de nieuwjaarsnacht. Horecaondernemers kozen voor de laatste optie; afsluiting van het Amaliaplein en verkoop van kaarten.

Voorzitter Reinier van Broekhoven van de Profronde Almelo is tevreden met de uitkomst van de beraadslagingen met de horeca en de extra inkomsten voor het wielerevenement. ‘Want we geven er als Profronde Almelo veel voor terug. We zullen het geld ook gaan investeren in een goed muziekprogramma voor het Amaliaplein.’ Het Amaliaplein is overigens niet het enige plein waar het druk is op de avond van de Profronde. Van Broekhoven: ‘We zien dat er langs het parcours zelf minder mensen staan dan in het verleden, maar dat het publiek samenstroomt op de pleinen. Vorig jaar werd het op de Koornmarkt ook al heel erg druk. Dat betekent dat wij er als organisatie voor moeten zorgen dat het op die pleinen ook veilig en aantrekkelijk is voor toeschouwers.’

De maximaal 4000 (2500 voor op het plein en 1500 in de cafés) kaarten voor het Amaliaplein op de avond van de Profronde gaan ruim van tevoren in de verkoop. Tijdstip en verkoopadressen moeten nog worden bepaald. De kaarten kosten 5 euro. De controlepunten voor de kaarten komen in de Grotestraat Zuid ter hoogte van kunsthandel Alberts, café de Skihut en café België. Daar kunnen op de avond zelf ook nog kaartjes gekocht worden – tot het beschikbare aantal kaarten is uitverkocht. Daarna wordt publiek niet meer toegelaten.

De 36e editie van de Profronde Almelo is op vrijdag 31 augustus en begint om ongeveer 16.00 uur met de Decathlon Dikke Banden Race, gevolgd door de reclamekaravaan. De profrenners gaan om ongeveer 20.00 uur van start op het Waagplein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top