skip to Main Content
Weghost-Placid-Slider
GrootGroener-Placid-Slider
00_INVENTIT
Kreta-Placid-Slider
Wessels Schoonmaak
Ter-Braak-Willems-Placid-Slider
alpha-bestrating
Urenco-Placid-Slider
Almelo-Promotie-Placid-Slider
ShockMedia-Placid-Slider
Hapre-Placid-Slider
TMZ-Placid-Slider
VDL-Placid-Slider
NSSG-Placid-Slider
Smelt Portofoons
Boers & Lem
Praktijk-van-Iersel-Placid-Slider
Lowik-Placid-Slider
Kamp-Placid-Slider
Grootelaar-Placid-Slider
Riwald-Placid-Slider
Ter-Horst-Placid-Slider
Witzand-Placid-Slider
Copytex-Placid-Slider
PIT-Placid-Slider
Baas-Placid-Slider
Rupert-Placid-Slider
Hemmer-Placid-Slider
Acman-Sponsor-2016
Urban Interest
Elementenbouw-Hagen-Placid-Slider
Gemeente-Almelo-Placid-Slider
Autobedrijf-Zuithof-Placid-Slider
Decathlon
Bureau Peters
AANDAGT-Placid-Slider
Eshuis-Placid-Slider
ROC-Placid-Slider
Rabobank-Placid-Slider
Brusse-Masselink-Placid-Slider
Amstel-Placid-Slider

Kirsten Wild, Marianne Vos en andere toppers naar Almelo

Beste dames aan de start in Profronde

De dertigste editie van de Profronde Almelo bestaat niet uit één, maar in wezen uit twee Profrondes. Want voor de mannen rond de klok van half negen starten, treden de allerbeste wielrensters van de wereld aan. De komst van Marianne Vos, Kirsten Wild en NK Annemiek van Vleuten is al veilig gesteld en het bestuur gaat daar nog een flink aantal klinkende namen aan toevoegen.

Een sterk criterium voor vrouwen is altijd een wens van het Profronde bestuur. Er zijn ook al mooie afleveringen geweest met spannende wedstrijden tussen de Nederlandse toppers, maar het lukt niet altijd. Vorig jaar strooide een belangrijke wedstrijd om de wereldbeker nog roet in het eten. Want daar moesten nagenoeg alle vrouwen naar toe.

Dit jaar evenwel, heeft de Profronde geen concurrentie van andere wedstrijden. Dus werden Olympisch kampioen Marianne Vos en uiteraard ook de van oorsprong Almelose Kirsten Wild onmiddellijk benaderd.  De samensteller van het rennersveld, bestuurslid Guido Eggermont, is blij met hun komst. ‘We verwachten dat we met Marianne Vos ook een Olympisch kampioen aan de start krijgen’, aldus Eggermont. Kirsten Wild staat altijd met stip bovenaan de verlanglijst van de Profronde. Omdat ze uit Almelo komt, hier veel fans heeft en omdat ze steeds betere prestaties levert. Wild sleepte gouden medailles in de wacht bij het NK op de baan op de onderdelen puntenkoers, scratch en de koppelkoers, werd tweede in de aansprekende ronde van Drenthe achter Vos en won de eerste en laatste etappe in de ronde van Qatar. Ze komt voor Nederland in actie op de baan tijdens de Olympische Spelen in Londen.

Het Profronde bestuur wil nog veel meer sterke wielrensters contracteren voor de Profronde Almelo. Daarbij hebben de regionale vedetten een streepje voor. ‘Maar we gaan er eigenlijk een beetje van uit dat de hele Nederlandse top naar Almelo komt’, aldus Eggermont.

De Profronde Almelo is dit jaar op vrijdag 31 augustus. De wedstrijd voor de vrouwen is het openingsnummer van de 30e Profronde Almelo. Het startschot klinkt om 17.00 uur.  Na de wedstrijd tussen de vrouwen mag de jeugd van de Zwaluwen even fietsen, dan toert de reclamekaravaan over het parcours. De heren elite worden rond de klok van half negen weggeschoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top