skip to Main Content
Ter-Horst-Placid-Slider
aeronamics-logo-profronde
Ter-Braak-Willems-Placid-Slider
AANDAGT-Placid-Slider
Obimex-Placid-Slider
Wessels Schoonmaak
Gemeente-Almelo-Placid-Slider
Urenco-Placid-Slider
Weghost-Placid-Slider
Kreta-Placid-Slider
PIT-Placid-Slider
alpha-bestrating
TerDoest-Placid-Slider
Baas-Placid-Slider
Acman-Sponsor-2016
ROC-Placid-Slider
VDL-Placid-Slider
Decathlon
Brusse-Masselink-Placid-Slider
Copytex-Placid-Slider
Rupert-Placid-Slider
Almelo-Promotie-Placid-Slider
Riwald-Placid-Slider
Boers & Lem
NSSG-Placid-Slider
Kamp-Placid-Slider
OttoSimon-Placid-Slider
GrootGroener-Placid-Slider
Hapre-Placid-Slider
Praktijk-van-Iersel-Placid-Slider
Smelt Portofoons
Float36-Sponsor-2015
Elementenbouw-Hagen-Placid-Slider
Asito-Placid-Slider
00_INVENTIT
Amstel-Placid-Slider
Autobedrijf-Zuithof-Placid-Slider
Hemmer-Placid-Slider
ShockMedia-Placid-Slider
Lowik-Placid-Slider
TMZ-Placid-Slider
Landelijke Finale Dikke Banden Race

Landelijke Finale Dikke Banden Race

Challenge op de fiets voor Twentse schoolkameraden
Het winnen van een “Dikke Banden Race” wedstrijd bij jou in de buurt, geeft de jeugd van 6-12 jaar het recht op deelname aan de Landelijke Finale die afgelopen zondag in Breda werd verreden.

Doordat Quinten Gilde (10) zich door winst in Borne bij de oudste categorie voor 11 en 12 jaar had gekwalificeerd, en zijn klasgenoot Simon Wiggers (11) een dag later hetzelfde kunstje had geflikt tijdens de Profronde van Almelo, mochten beide jongens zich opmaken voor een sportief dagje in Breda. Op de parkeerplaats van de kersverse Decathlon was door de organisatie een extreem kort rondje uitgezet van slechts tweehonderd meter dat negen keer gereden moest worden. Elke ronde had vier krappe en haakse bochten dus, het kwam dit jaar aan op stuurmanskunst, kracht en de juiste tactiek. Kortom: een extreme uitdaging voor de kids die weer uit heel Nederland waren gekomen.

In de twee voorafgaande series pakten zowel Quinten als Simon na een goede start meteen het initiatief, en wisten zich zo ogenschijnlijk eenvoudig zich voor de Grote Finale te plaatsen met respectievelijk een eerste en tweede plek. In deze finale stonden er 17 renners aan de start die duidelijk allemaal gebrand waren op een goed resultaat. Meteen na de start ging iedereen voluit weg, maar door de snel op elkaar volgende bochten moest iedereen die niet vooraan was gestart keihard knokken om uit de harmonica te komen. Door de voorgeselecteerde concurrentie, en door een iets mindere startpositie, lukte het beide eerstejaars jongens uiteindelijk dit jaar nog niet om mee te doen voor een podium plek.

Het was een leuke, leerzame en sportieve dag, en volgend jaar krijgen beiden nog een tweede kans om dit resultaat te verbeteren. Maar… wie weet versla jij zelf wel deze snelle boys in een rechtstreeks duel bij één van de Dikke Banden Races die er hopelijk ook komend jaar weer op het programma staan in Borne, Hengelo, Goor en Almelo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top