skip to Main Content
Rabobank-Placid-Slider
Ter-Horst-Placid-Slider
aeronamics-logo-profronde
Hemmer-Placid-Slider
Kreta-Placid-Slider
Almeloos-Weekblad-Placid-Slider
ShockMedia-Placid-Slider
Hecla-Placid-Slider
Studio Peters
Riwald-Placid-Slider
AANDAGT-Placid-Slider
OttoSimon-Placid-Slider
Grootelaar-Placid-Slider
VDL-Placid-Slider
Rupert-Placid-Slider
Almelo-Promotie-Placid-Slider
Wessels Schoonmaak
Lowik-Placid-Slider
GrootGroener-Placid-Slider
alpha-bestrating
Urenco-Placid-Slider
Gemeente-Almelo-Placid-Slider
PIT-Placid-Slider
NSSG-Placid-Slider
Boers & Lem
MAD-Placid-Slider
ROC-Placid-Slider
Acman-Sponsor-2016
Kamp-Placid-Slider
Hapre-Placid-Slider
Witzand-Placid-Slider
TerDoest-Placid-Slider
Decathlon
00_INVENTIT
Amstel-Placid-Slider
Float36-Sponsor-2015
Obimex-Placid-Slider
Brusse-Masselink-Placid-Slider
Weghost-Placid-Slider
Baas-Placid-Slider
Praktijk-van-Iersel-Placid-Slider

Nieuwe locatie VIP paviljoen

Het voormalige pand van witgoedzaak Scheer en Foppen op het Marktplein in de binnenstad van Almelo gaat in augustus van dit jaar dienst doen als VIP paviljoen tijdens de Profronde van Almelo.

Er wordt afgezien van de plaatsing van de gebruikelijke VIP-tent bij de start en finish van de wielerronde, omdat het Waagplein op de schop moet vanwege de reconstructie van de Almelose binnenstad. Het wielerparcours over de Waag, via het Schokland en Grotestraat, Boddenstraat, Hagengracht en Marktplein kan nog wel gebruikt worden. Maar de vaste locatie van de VIP tent op het Waagplein is niet meer beschikbaar.

De voormalige witgoedwinkel Scheer en Foppen krijgt op de dag van de Profronde Almelo de functie van VIP paviljoen. Het pand wordt voor de gelegenheid getransformeerd in een feestelijke ruimte voor de sponsoren en hun gasten. De start- en finish moet ook verhuizen en komt pal voor het buitenterras van Scheer en Foppen op het Marktplein.

Plek voor 1600 gasten
Een inpandig VIP paviljoen heeft zijn voordelen, stelt het Profronde bestuur. Het pand biedt plek aan substantieel meer gasten. De ruimte is groot genoeg voor naar schatting 1600 mensen. Zij kunnen ook terecht op het liefst twintig meter lange buitenterras, waar de renners al te zien zijn als ze uit de Hagengracht het Marktplein op rijden tot het moment dat ze het Schokland inschieten.

Het paviljoen biedt nog een belangrijk voordeel: in de voorgaande jaren werden de feestelijkheden in de VIP tent een uur na de finish van de profrenners gestaakt. Daar viel niet aan te ontkomen, omdat de tent nog dezelfde nacht moest worden ontruimd en afgebroken, om plaats te maken voor de marktkramen. Het pand van Scheer en Foppen daarentegen hoeft niet weg, dus kunnen sponsoren voor het eerst gewoon blijven hangen na de wielerwedstijd. Besloten is het VIP paviljoen open te houden tot 02.00 uur ’s nachts.

Verspreiding van de drukte in de stad
De inschatting is dat het langer open stellen van het VIP paviljoen ook positief zal bijdragen aan de spreiding van de drukte in de stad. Voorheen werd het op het Amaliaplein zo druk, dat er geen doorkomen meer aan was in de uren na sluiting van de VIP tent. Het bestuur verwacht dat veel sponsoren en hun gasten zullen blijven en dat daardoor de extreme drukte op het Amaliaplein zal veranderen in een gezellige drukte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top