skip to Main Content
MAD-Placid-Slider
VDL-Placid-Slider
Weghost-Placid-Slider
Decathlon
Urban Interest
GrootGroener-Placid-Slider
Rupert-Placid-Slider
Obimex-Placid-Slider
TMZ-Placid-Slider
Smelt Portofoons
Urenco-Placid-Slider
TerDoest-Placid-Slider
NSSG-Placid-Slider
Ter-Braak-Willems-Placid-Slider
Lowik-Placid-Slider
Asito-Placid-Slider
Grootelaar-Placid-Slider
Rabobank-Placid-Slider
Acman-Sponsor-2016
Kreta-Placid-Slider
Riwald-Placid-Slider
alpha-bestrating
Hapre-Placid-Slider
Brusse-Masselink-Placid-Slider
Almeloos-Weekblad-Placid-Slider
00_INVENTIT
Praktijk-van-Iersel-Placid-Slider
Bureau Peters
Amstel-Placid-Slider
PIT-Placid-Slider
Wessels Schoonmaak
Hemmer-Placid-Slider
Autobedrijf-Zuithof-Placid-Slider
ShockMedia-Placid-Slider
ROC-Placid-Slider
Ter-Horst-Placid-Slider
Elementenbouw-Hagen-Placid-Slider
Gemeente-Almelo-Placid-Slider
AANDAGT-Placid-Slider
Eshuis-Placid-Slider
Copytex-Placid-Slider

Nieuwe locatie VIP paviljoen

Het voormalige pand van witgoedzaak Scheer en Foppen op het Marktplein in de binnenstad van Almelo gaat in augustus van dit jaar dienst doen als VIP paviljoen tijdens de Profronde van Almelo.

Er wordt afgezien van de plaatsing van de gebruikelijke VIP-tent bij de start en finish van de wielerronde, omdat het Waagplein op de schop moet vanwege de reconstructie van de Almelose binnenstad. Het wielerparcours over de Waag, via het Schokland en Grotestraat, Boddenstraat, Hagengracht en Marktplein kan nog wel gebruikt worden. Maar de vaste locatie van de VIP tent op het Waagplein is niet meer beschikbaar.

De voormalige witgoedwinkel Scheer en Foppen krijgt op de dag van de Profronde Almelo de functie van VIP paviljoen. Het pand wordt voor de gelegenheid getransformeerd in een feestelijke ruimte voor de sponsoren en hun gasten. De start- en finish moet ook verhuizen en komt pal voor het buitenterras van Scheer en Foppen op het Marktplein.

Plek voor 1600 gasten
Een inpandig VIP paviljoen heeft zijn voordelen, stelt het Profronde bestuur. Het pand biedt plek aan substantieel meer gasten. De ruimte is groot genoeg voor naar schatting 1600 mensen. Zij kunnen ook terecht op het liefst twintig meter lange buitenterras, waar de renners al te zien zijn als ze uit de Hagengracht het Marktplein op rijden tot het moment dat ze het Schokland inschieten.

Het paviljoen biedt nog een belangrijk voordeel: in de voorgaande jaren werden de feestelijkheden in de VIP tent een uur na de finish van de profrenners gestaakt. Daar viel niet aan te ontkomen, omdat de tent nog dezelfde nacht moest worden ontruimd en afgebroken, om plaats te maken voor de marktkramen. Het pand van Scheer en Foppen daarentegen hoeft niet weg, dus kunnen sponsoren voor het eerst gewoon blijven hangen na de wielerwedstijd. Besloten is het VIP paviljoen open te houden tot 02.00 uur ’s nachts.

Verspreiding van de drukte in de stad
De inschatting is dat het langer open stellen van het VIP paviljoen ook positief zal bijdragen aan de spreiding van de drukte in de stad. Voorheen werd het op het Amaliaplein zo druk, dat er geen doorkomen meer aan was in de uren na sluiting van de VIP tent. Het bestuur verwacht dat veel sponsoren en hun gasten zullen blijven en dat daardoor de extreme drukte op het Amaliaplein zal veranderen in een gezellige drukte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top