skip to Main Content
OttoSimon-Placid-Slider
Smelt Portofoons
Kamp-Placid-Slider
Urenco-Placid-Slider
Boers & Lem
Copytex-Placid-Slider
Obimex-Placid-Slider
AANDAGT-Placid-Slider
VDL-Placid-Slider
Rupert-Placid-Slider
Hecla-Placid-Slider
Hapre-Placid-Slider
aeronamics-logo-profronde
GrootGroener-Placid-Slider
Amstel-Placid-Slider
Hemmer-Placid-Slider
PIT-Placid-Slider
ShockMedia-Placid-Slider
Grootelaar-Placid-Slider
Almeloos-Weekblad-Placid-Slider
Ter-Braak-Willems-Placid-Slider
00_INVENTIT
Ter-Horst-Placid-Slider
Witzand-Placid-Slider
Urban Interest
TMZ-Placid-Slider
Lowik-Placid-Slider
Almelo-Promotie-Placid-Slider
Rabobank-Placid-Slider
Baas-Placid-Slider
Studio Peters
Acman-Sponsor-2016
ROC-Placid-Slider
TerDoest-Placid-Slider
Eshuis-Placid-Slider
Asito-Placid-Slider
NSSG-Placid-Slider
MAD-Placid-Slider
Praktijk-van-Iersel-Placid-Slider
Float36-Sponsor-2015
Weghost-Placid-Slider
Profronde Almelo Biedt Ook Ruimte Voor Het Goede Doel

Profronde Almelo biedt ook ruimte voor het goede doel

Roteract verkoopt fastfood uit foodtruck voor Gravenruiters

Profronde Almelo biedt ook ruimte voor het goede doel

Roteract Almelo, de serviceclub voor jonge professionals tot 35 jaar, gaat met instemming van de Profronde Almelo voor, tijdens en na het criterium op 25 augustus geld inzamelen voor een goed doel. Dat doen de leden op een heel eigentijdse manier. Ze gaan fastfood verkopen vanuit een foodtruck langs het parcours. De opbrengst gaat naar De Gravenruiters, de paardrijvereniging voor mensen met een beperking, die dolgraag een fatsoenlijke manage wil bouwen.

De Profronde Almelo is zelf helemaal afhankelijk van sponsoren en vrijwilligers en weet als geen ander hoe onontbeerlijk financiële en praktische hulp is. Daarom ook stelt ze ieder jaar een organisatie in de gelegenheid om het wielercriterium te genutten om zichzelf te presenteren, contacten te leggen en/of actie te voeren.

Dit jaar krijgt Roteract Almelo alle medewerking voor haar plan om een foodtruck te bemannen en daarin een snelle hap te bereiden voor bezoekers van de Profronde, de Decathlon Dikke Banden Race en de Reclamekaravaan. De truck zelf mag de serviceclub een dagje voor niets gebruiken en met de verkoop van bijvoorbeeld hamburgers of hotdogs hopen Remon Jansen en de andere leden een flinke omzet te behalen. Dat geld komt dan bovenop de verdiensten van de paasstollen verkoop eerder dit jaar en de kerstactie die Roteract Almelo in december nog wil uitvoeren voor De Gravenruiters.

Zegsman Jansen van Roteract Almelo is blij met de medewerking van de Profronde Almelo. ‘We kiezen altijd een jaardoel. Vorig jaar was dat activiteiten voor kinderen van het asielzoekerscentrum. We hebben geld gedoneerd, maar ook een dag pannenkoeken met ze gebakken en gevoetbald. Het gaat niet alleen om geld verdienen, maar ook om de ervaringen die we er zelf mee opdoen. Dit jaar hebben we gekozen voor De Gravenruiters. We hopen in ieder geval €1000,00 bij te kunnen dragen, maar liever meer.’

De Gravenruiters was blij verrast met het initiatief van de Roteract Almelo. Ze spant zich al heel erg lang in om de oude aftandse tent aan de Plesmanweg die dient als manege, te vervangen voor nieuwbouw. Ze heeft intussen haar plannen bijgesteld en kan voor €600.000,00 een belangrijk deel van zo’n nieuwe manege realiseren. Voor €800.000,00 kan ze al haar plannen laten uitvoeren. Voorzitter Peter van Heteren van De Gravenruiters is voor het eerst sinds lange tijd ook weer optimistisch over de kans van slagen. Hij zegt een partij gevonden te hebben die wil helpen en ook bemoedigende gesprekken te hebben gevoerd met een aantal fondsen. Daarnaast spaart de stichting zelf stug door. Hoeveel er in kas zit voor de bouw wil Van Heteren niet kwijt, maar de bijdrage van Roteract Almelo wordt zeer gewaardeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top