skip to Main Content
Obimex-Placid-Slider
Float36-Sponsor-2015
Copytex-Placid-Slider
Almeloos-Weekblad-Placid-Slider
Eshuis-Placid-Slider
GrootGroener-Placid-Slider
Kamp-Placid-Slider
Elementenbouw-Hagen-Placid-Slider
Rupert-Placid-Slider
Decathlon
Ter-Horst-Placid-Slider
Almelo-Promotie-Placid-Slider
NSSG-Placid-Slider
Boers & Lem
Acman-Sponsor-2016
Kreta-Placid-Slider
VDL-Placid-Slider
Smelt Portofoons
ROC-Placid-Slider
Baas-Placid-Slider
Urenco-Placid-Slider
aeronamics-logo-profronde
OttoSimon-Placid-Slider
Praktijk-van-Iersel-Placid-Slider
Gemeente-Almelo-Placid-Slider
Lowik-Placid-Slider
PIT-Placid-Slider
aandagt-logo-slider
Bureau Peters
TMZ-Placid-Slider
Amstel-Placid-Slider
TerDoest-Placid-Slider
Riwald-Placid-Slider
Weghost-Placid-Slider
Wessels Schoonmaak
00_INVENTIT
Urban Interest
Witzand-Placid-Slider
MAD-Placid-Slider
Hapre-Placid-Slider
profronde-almelo-logo-sponsor-malvern-panalytical
Profronde Almelo Leerschool Voor Studenten ROC Van Twente

Profronde Almelo leerschool voor studenten ROC van Twente

Wielercriterium Profronde Almelo biedt studenten van de ROC-opleiding Beveiliger de kans ervaring op te doen met de beveiliging van een groot publieksevenement. Voor het eerst lopen studenten een dag mee met de beveiligingsmedewerkers van National Safety Security Group. Dit bedrijf uit Enschede zorgt al jaren voor de veiligheid tijdens dit grote Almelose wielerevenement. National Safety Security Group (NSSG) is een grote evenementenbeveiliger uit de regio. De Profronde wordt gehouden op vrijdag 25 augustus.

De beveiligers in spe krijgen met diverse beveiligingsfacetten van het evenement te maken. Zo wonen ze de beveiligingsbriefing bij, mogen ze meedraaien op de communicatiepost en staan ze bij de toegangscontrole van de vip tent. Ook lopen ze mee tijdens de schouwronde voorafgaand aan het evenement en letten ze op als de reclamekaravaan en de profrenners de kritische bochten van het wielerparcours doorgaan.

Kijkje in de keuken
Kevin Kel, safety-manager bij de Profronde, en centralist Jelle Kamphuis, eigenaren van National Safety Security Group, betrekken graag studenten bij het evenement. Voor studenten is het belangrijk dat theorie en praktijk op elkaar aansluiten, vinden zij. ‘De opleiding tot beveiliger richt zich vooral op de beveiliging van onder meer objecten. Hoe mooi is het dan als studenten ook eens een kijkje in de keuken kunnen nemen bij de beveiliging van een groot evenement in de eigen regio’, zegt Kamphuis, die samen met Kel het veiligheids- en crowdmanagementplan opstelde voor de Profronde.

ROC van Twente is blij met de kans die wordt geboden. ‘Onze studenten krijgen de mogelijkheid de hele dag één op één mee te lopen met een echte beveiliger. Dat is wel bijzonder’, zegt Herman Beverdam, ROC-coördinator praktijkervaringsleeractiviteiten. ‘ Het ROC van Twente werkt graag samen met proactieve bedrijven zoals National Safety Security Group die vanuit hun passie voor het vak de opleiding verbinden met de praktijk’, aldus Leon Abbink, ROC-Teammanager Veiligheid & Handhaving.

De tweejarige mbo-opleiding tot beveiliger van ROC van Twente leidt jongeren op tot beveiligers voor diverse soorten bedrijven en organisaties, van olieraffinaderijen tot ministeries. Zij kunnen ook aan de slag als algemeen beveiliger, mobiel surveillant, evenementenbeveiliger, winkelsurveillant of persoonsbeveiliger. Als onderdeel van de opleiding doen studenten 125 uur per jaar ervaring op in de praktijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top