skip to Main Content
OttoSimon-Placid-Slider
Smelt Portofoons
Kamp-Placid-Slider
Urenco-Placid-Slider
Boers & Lem
Copytex-Placid-Slider
Obimex-Placid-Slider
AANDAGT-Placid-Slider
VDL-Placid-Slider
Rupert-Placid-Slider
Hecla-Placid-Slider
Hapre-Placid-Slider
aeronamics-logo-profronde
GrootGroener-Placid-Slider
Amstel-Placid-Slider
Hemmer-Placid-Slider
PIT-Placid-Slider
ShockMedia-Placid-Slider
Grootelaar-Placid-Slider
Almeloos-Weekblad-Placid-Slider
Ter-Braak-Willems-Placid-Slider
00_INVENTIT
Ter-Horst-Placid-Slider
Witzand-Placid-Slider
Urban Interest
TMZ-Placid-Slider
Lowik-Placid-Slider
Almelo-Promotie-Placid-Slider
Rabobank-Placid-Slider
Baas-Placid-Slider
Studio Peters
Acman-Sponsor-2016
ROC-Placid-Slider
TerDoest-Placid-Slider
Eshuis-Placid-Slider
Asito-Placid-Slider
NSSG-Placid-Slider
MAD-Placid-Slider
Praktijk-van-Iersel-Placid-Slider
Float36-Sponsor-2015
Weghost-Placid-Slider
Profronde Strikt Advocaat Anita Baan (24) Voor Rol Van Rondemiss

Profronde strikt advocaat Anita Baan (24) voor rol van rondemiss

Door de week voert ze besprekingen, bestudeert ze stapels dossiers, lost lastige kwesties op en pleit ze voor de rechters. Maar vrijdag 25 augustus hangt advocaat Anita Baan (24 jaar) haar toga aan de kapstok voor een heel andere functie: die van rondemiss van de Profronde Almelo. Ook al schoot ze in de lach toen ze werd gevraagd, het leek haar direct leuk.  

Anita Baan is geboren en getogen in Vriezenveen, maar ging naar Het Noordik in Almelo voor het voortgezet onderwijs. Eerst een jaartje gymnasium, daarna vwo. Vervolgens studeerde ze rechten in Groningen. Al tijdens die studie kwam ze voor stages bij advocatenkantoren in Almelo terecht, waaronder advocatenkantoor Brusse & Masselink. Daar begon ze in april 2015 en begin 2016 kreeg ze een baan aangeboden. ‘Dat was wel heel bijzonder. Helemaal omdat ik er zo op mijn plek ben.’ Sinds de zomer 2016 is Anita Baan full time advocaat bij Brusse Masselink, waar ze zich onder andere bezighoudt met familierecht, huurrecht, arbeidsrecht en het algemeen verbintenissenrecht. De afwisseling vindt ze geweldig. ‘Elke dag is anders en je ziet zoveel verschillende mensen.’

En toen lag daar ineens het verzoek van het bestuur van de Profronde Almelo of ze rondemiss wilde worden – en daarmee gastvrouw van het grootste wielercriterium in de verre omstreken. ‘Ik geloof dat ik er blosjes van kreeg. Want dat zag ik even niet aankomen. Meen je dat nou?, heb ik gevraagd en toen moest ik heel hard lachen.’ Toen de vraag even was bezonken, hapte ze toe. ‘Ik vind het gewoon super leuk en het is ook waardevol voor mezelf. Ik kom uit Twenterand, ik woon in Vriezenveen, dus daar ken ik veel mensen. Tijdens de Profronde leer ik hier allemaal nieuwe mensen kennen. En verder hou ik wel van feest en gezelligheid. Dus ik dacht: je leeft maar één keer, ik doe het gewoon’.

De Profronde Almelo is dit jaar op vrijdag 25 augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top