skip to Main Content
MAD-Placid-Slider
VDL-Placid-Slider
Weghost-Placid-Slider
Decathlon
Urban Interest
GrootGroener-Placid-Slider
Rupert-Placid-Slider
Obimex-Placid-Slider
TMZ-Placid-Slider
Smelt Portofoons
Urenco-Placid-Slider
TerDoest-Placid-Slider
NSSG-Placid-Slider
Ter-Braak-Willems-Placid-Slider
Lowik-Placid-Slider
Asito-Placid-Slider
Grootelaar-Placid-Slider
Rabobank-Placid-Slider
Acman-Sponsor-2016
Kreta-Placid-Slider
Riwald-Placid-Slider
alpha-bestrating
Hapre-Placid-Slider
Brusse-Masselink-Placid-Slider
Almeloos-Weekblad-Placid-Slider
00_INVENTIT
Praktijk-van-Iersel-Placid-Slider
Bureau Peters
Amstel-Placid-Slider
PIT-Placid-Slider
Wessels Schoonmaak
Hemmer-Placid-Slider
Autobedrijf-Zuithof-Placid-Slider
ShockMedia-Placid-Slider
ROC-Placid-Slider
Ter-Horst-Placid-Slider
Elementenbouw-Hagen-Placid-Slider
Gemeente-Almelo-Placid-Slider
AANDAGT-Placid-Slider
Eshuis-Placid-Slider
Copytex-Placid-Slider

Rabobank sponsort jeugdprogramma Profronde

Dikke Banden Race voor heel veel kinderen op verkort parcours.

De Profronde Almelo opent dit jaar met een spiksplinternieuwe publiekstrekker: de Rabobank Dikke Banden Race. De wedstrijd is voor kinderen van alle 42 basisscholen uit de gemeente Almelo. Het jeugdprogramma wordt gehouden op het met hekken afgezette parcours waar later op de avond de profrenners ook fietsen.

Half mei krijgen alle ruim veertig scholen in de gemeente Almelo een brief van de Profronde met de uitnodiging voor alle leerlingen om zich aan te melden voor de wedstrijd. Er komen drie leeftijdscategorieën: groep 3 en 4, groep 5 en 6, groep 7 en 8. Er zijn wedstrijden voor jongens en meisjes. Voorlopig denkt het bestuur aan maximaal 100 deelnemers per categorie. Net als bij de wedstrijd voor de profs komen er professionele speakers die commentaar geven bij de wedstrijden, zodat ouders, broers, zusjes en vrienden en kennissen langs de route precies weten wie de kanshebbers zijn en hoe de koers verloopt. De winnaars worden uiteraard gehuldigd op het grote podium, waar later op de avond de winnaar van de Profronde Almelo de grote beker ontvangt.

Het bestuur van de Profronde Almelo is enthousiast over de nieuwe toevoeging en heeft hooggespannen verwachtingen van de Rabobank Dikke Banden Race. ‘We willen graag een nieuw onderdeel dat zorgt voor een grotere betrokkenheid van de jeugd en het publiek bij de Profronde èn dat ervoor zorgt dat mensen veel eerder naar de stad komen’, aldus zegsman Ritse Gierveld van de Profronde Almelo. ‘Met de Rabobank Dikke Banden Race denken we dat te bewerkstelligen. Aansluitend op de wedstrijd is de reclamekaravaan. Dat is al een heel populaire attractie, maar daar kunnen dan nog meer mensen van profiteren. En het is ook leuk voor de bedrijven die meerijden in de karavaan dat er nòg meer mensen langs de kant staan.’

Met de Dikke Banden Race heeft het Profrondebestuur ook een hele goede invulling gevonden voor een van de hoofdsponsors, de Rabobank. Deze heeft zich voor een belangrijk deel teruggetrokken uit de (professionele) wielersport, maar stimuleert het wielrennen als breedtesport nog altijd, onder meer met de sponsoring van Dikke Banden Races voor de jeugd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top