skip to Main Content
Riwald-Placid-Slider
NSSG-Placid-Slider
Asito-Placid-Slider
Kamp-Placid-Slider
Rabobank-Placid-Slider
Float36-Sponsor-2015
Grootelaar-Placid-Slider
Almelo-Promotie-Placid-Slider
Kreta-Placid-Slider
Brusse-Masselink-Placid-Slider
Hecla-Placid-Slider
ShockMedia-Placid-Slider
Almeloos-Weekblad-Placid-Slider
Smelt Portofoons
Ter-Braak-Willems-Placid-Slider
Hapre-Placid-Slider
Gemeente-Almelo-Placid-Slider
Witzand-Placid-Slider
aeronamics-logo-profronde
Hemmer-Placid-Slider
profronde-almelo-logo-sponsor-malvern-panalytical
Autobedrijf-Zuithof-Placid-Slider
Obimex-Placid-Slider
OttoSimon-Placid-Slider
Urenco-Placid-Slider
Rupert-Placid-Slider
RP Flow
PIT-Placid-Slider
Wessels Schoonmaak
Decathlon
Elementenbouw-Hagen-Placid-Slider
Praktijk-van-Iersel-Placid-Slider
alpha-bestrating
ROC-Placid-Slider
Lowik-Placid-Slider
Acman-Sponsor-2016
TerDoest-Placid-Slider
VDL-Placid-Slider
Amstel-Placid-Slider
WIS Workwear
00_INVENTIT
Steven Lammertink Een Van De Trekkers Voor Profronde Almelo

Steven Lammertink een van de trekkers voor Profronde Almelo

Maurits Lammertink uit Enter deed in 2016 een greep naar de macht in de Profronde Almelo. Dat lukte nèt niet. Zijn broer, Lotto NL-Jumbo renner Steven Lammertink, krijgt dit jaar de kans om het grootste criterium van Twente op zijn naam te schrijven. Maar Steven kan z’n borst nat maken. Hij krijgt vrijdag 25 augustus stevige concurrentie van onder meer Bauke Mollema, Bram Tankink en Albert Timmer.

Wielerliefhebbers uit Wierden krijgen niet vaak de kans de beste renners van eigen bodem – in casu de broers Lammertink – te zien rijden. Zeker niet dicht bij huis. De Profronde Almelo is eigenlijk de enige gelegenheid. Het Almelose criterium probeert voor alles de beste wielrenners uit Twente te contracteren, samen met de Nederlandse top. Vorig jaar kwam Maurits Lammertink om het onder meer op te nemen tegen de latere winnaar Dylan Groenewegen, dit keer is Steven Lammertink van de partij.

Aan de Profronde Almelo doen ook dit jaar op de laatste vrijdag van de maand augustus renners mee van grote teams als Sunweb (van directeur Iwan Spekenbrink uit Enter), Lotto/Jumbo, Trek/Segafredo en Roompot, aangevuld met continental ploegen als Destil-Jo Pils, Metec TKH Monkey Town, Sensa-Kanjers voor Kanjers, Vlasman, VolkerWessels-Merckx en WV Eemland. In het rennersveld bevinden zich behalve Steven Lammerink en tour-etappe winnaar Bauke Mollema, ook smaakmaker Bram Tankink uit Haaksbergen en ‘Appie’ Timmer uit Hardenberg. Verder koersen ook Wim Kleiman, Jasper Plender, Philip Kootstra en Bart Schipper mee.

Dikke Banden Race
De Profronde Almelo bestaat overigens uit meer onderdelen dan alleen de wielerwedstrijd voor de profs. Het wielerfeest wordt woensdag 23 augustus al ingeluid met een Wielercafé in ’t Hookhoes aan het Amaliaplein. Op 25 augustus begint ’s middags om half vijf het feest met de Decathlon Dikke Banden Race, voor kinderen van de basisscholen. Ook jongens en meisjes uit de groepen 3 tot en met 8 uit de gemeente Wierden mogen meefietsen op hun eigen rijwiel. Zij koersen op het (ingekorte) parcours van de profrenners en de winnaar wordt in een open wagen rondgereden over het circuit. Kinderen kunnen zich nog altijd opgeven: www.profrondealmelo.nl Verder is er een reclamekaravaan, een businessevent voor genodigden, een jeugdwedstrijd en als apotheose natuurlijk de profkoers.

De Profronde Almelo is op vrijdag 25 augustus. Startlocatie: Waagplein, 20.00 uur.

Programma:

  • 16.30 uur: Decathlon Dikke Bandenrace, voor kinderen alle basisscholen uit Almelo, Wierden, e.o. opgave www.profrondealmelo.nl
  • 17.45 uur: Reclamekaravaan
  • 19.15 uur: wedstrijd jeugdrenners
  • 20.00 uur: Profronde Almelo
  • 22.15 uur: huldiging winnaars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top