skip to Main Content
Witzand-Placid-Slider
OttoSimon-Placid-Slider
Brusse-Masselink-Placid-Slider
Eshuis-Placid-Slider
Almelo-Promotie-Placid-Slider
Acman-Sponsor-2016
ShockMedia-Placid-Slider
Urenco-Placid-Slider
Obimex-Placid-Slider
Weghost-Placid-Slider
Grootelaar-Placid-Slider
MAD-Placid-Slider
Lowik-Placid-Slider
VDL-Placid-Slider
Praktijk-van-Iersel-Placid-Slider
Autobedrijf-Zuithof-Placid-Slider
Decathlon
Hemmer-Placid-Slider
Rabobank-Placid-Slider
Urban Interest
ROC-Placid-Slider
Ter-Braak-Willems-Placid-Slider
Studio Peters
Amstel-Placid-Slider
Riwald-Placid-Slider
TMZ-Placid-Slider
AANDAGT-Placid-Slider
Kamp-Placid-Slider
Wessels Schoonmaak
Baas-Placid-Slider
aeronamics-logo-profronde
Float36-Sponsor-2015
NSSG-Placid-Slider
alpha-bestrating
Smelt Portofoons
Gemeente-Almelo-Placid-Slider
00_INVENTIT
TerDoest-Placid-Slider
Rupert-Placid-Slider
Asito-Placid-Slider
Kreta-Placid-Slider
Wielercafé Met Ex-wielerprofs Eddy Planckaert En Joost Posthuma

Wielercafé met ex-wielerprofs Eddy Planckaert en Joost Posthuma

Het heeft er om gespannen: kan de Profronde Almelo weer een mooi Wielercafé van de grond tillen? Want voor alle onderdelen van het Profrondeprogramma moeten ieder jaar opnieuw sponsors worden gevonden – en die waren er eind juni nog niet. Twee lokale ondernemingen, Koopman Tweewielerspecialist en Obifit Sportcentrum, reikten de helpende hand. Zij maken een spetterende derde editie mogelijk van het Wielercafé, woensdag 23 augustus.

Zodra de toezeggingen van rijwielspeciaalzaak Koopman Tweewielerspecialist en Obifit Sportcentrum binnen waren bij het bestuur van de Profronde zijn de gasten voor het Profronde Wielercafé 2017 vastgelegd. Dit keer komen de Belgische oud-renner, tv-persoonlijkheid en wielercommentator Eddy Planckaert en ex-wielerprof Joost Posthuma (profrenner in de periode 2004 – 2012). Sportjournalist Eddy van der Ley presenteert het programma.

Het Wielercafé is in 2015 door de Profronde Almelo geïntroduceerd. Het paste helemaal in het streven van het bestuur om het criterium op te waarderen tot een meerdaags feest voor iedereen. De eerste editie was in ‘t Hookhoes. Het succes was evident: het publiek hing er met de benen uit. Vorig jaar verkaste het Wielercafé met zijn gasten naar het VIP-paviljoen (pand Scheer en Foppen), maar dit jaar keert het side-event terug naar het bier- en wijnlokaal ‘t Hookhoes aan het Amaliaplein. ‘Belangrijk zijn een sfeervolle ambiance en interessante gasten’, aldus bestuurslid Ritse Gierveld. ‘De eerste aflevering bij ’t Hookhoes was geweldig, dus daar gaan we weer naar toe.’

Meet & Greet
Voor echte wielerliefhebbers is het mogelijk om voorafgaand aan het Wielercafé aan te schuiven bij Eddy, Eddy en Joost. Dit speciale arrangement inclusief diner en drankjes kost 75 euro per persoon. Aanmelden hiervoor kan bij secretariaat@profronde.nl

Belangrijke zeges
De hoofdgast dit jaar staat garant voor een leuke, humoristische avond. Planckaert is namelijk meer dan een succesvolle oud-wielrenner met belangrijke zeges als Omloop Het Volk, de Brabantse Pijl, de Ronde van Vlaanderen en (vooral) Parijs-Roubaix op zijn naam en etappeoverwinningen in alle drie grote rondes (Tour de France, Vuelta en Giro). Na zijn wielercarrière werd hij zakenman in Litouwen en Polen, maar dat eindigde in een faillissement.

Terug in België ontpopte hij zich als televisiester in de realitysoap de Planckaerts, waarin hij en zijn gezin werden gevolgd in hun huisje in de Ardennen. In 2007 keerde hij terug in de wielrennerij en werd ploegleider. Sinds 2013 is Planckaert tijdens de Tour de France vaste gast in het Nederlandse tv-programma Tour du Jour. Sportief deed hij ook nog van zich spreken in 2015. Als vijftiger liet hij het werelduurrecord op een houten fiets noteren. Planckaert fietste 11 kilometer, 932 meter en 94 centimeter. Jammer genoeg voor Planckaert is het record niet erkend door de UCI.

Posthuma sloot in 2012 zijn carrière als profrenner af, 31 jaar oud. Tien jaar was hij wielerprof, specialist tijdrijden. Acht jaar daarvan reed hij in het oranje van Rabobank. De laatste twee jaar in buitenlandse dienst bij Leopard-Trek en opvolger RadioShack-Nissan Trek.

In zijn jeugd deed Posthuma aan atletiek. Op zijn zestiende ging hij mountainbiken, naar het voorbeeld van Bart Brentjens. Daarnaast begon hij op de weg te trainen en wedstrijden te rijden. Hij viel op tijdens de districtskampioenschappen. Löwik-Tegeltoko-ploegleider Han Vaanhold benaderde hem voor zijn ploeg. In één jaar wist Posthuma zich verder te ontwikkelen en kwam zo terecht bij de beloftenploeg van Rabobank. Zijn eerste profoverwinning behaalde hij 12 maart 2005 toen hij de zesde etappe in de allereerste Pro Tour-wedstrijd, Parijs-Nice, won.

Enkele jaren na zijn laatste koers maakte hij in 2016, op 35-jarige leeftijd, zijn marathondebuut in Enschede. Posthuma volgt in 2018 Rik Reinerink op als koersdirecteur bij de wielerklassieker Ronde van Overijssel.

Het Profronde Wielercafé Bla, bla bier en bitterballen met ex-profrenners Eddy Planckaert en Joost Postuma en presentator sportjournalist Eddy van der Ley is woensdag 23 augustus in bier- en wijnlokaal ’t Hookhoes. Aanvang 19.30 uur. Kaarten kosten 10,00 euro en zijn te koop via de website www.profrondealmelo.nl of op de avond van het Wielercafé in ’t Hookhoes.

De Profronde Almelo is op vrijdag 25 augustus a.s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top