skip to Main Content
Urban Interest
Eshuis-Placid-Slider
MAD-Placid-Slider
Autobedrijf-Zuithof-Placid-Slider
Decathlon
Rabobank-Placid-Slider
AANDAGT-Placid-Slider
Ter-Braak-Willems-Placid-Slider
Acman-Sponsor-2016
Rupert-Placid-Slider
Obimex-Placid-Slider
Witzand-Placid-Slider
Gemeente-Almelo-Placid-Slider
TMZ-Placid-Slider
TerDoest-Placid-Slider
Studio Peters
Brusse-Masselink-Placid-Slider
aeronamics-logo-profronde
Almeloos-Weekblad-Placid-Slider
Ter-Horst-Placid-Slider
00_INVENTIT
Almelo-Promotie-Placid-Slider
NSSG-Placid-Slider
VDL-Placid-Slider
Float36-Sponsor-2015
Wessels Schoonmaak
OttoSimon-Placid-Slider
Hapre-Placid-Slider
ShockMedia-Placid-Slider
Boers & Lem
Baas-Placid-Slider
Asito-Placid-Slider
Praktijk-van-Iersel-Placid-Slider
Copytex-Placid-Slider
Lowik-Placid-Slider
alpha-bestrating
Riwald-Placid-Slider
GrootGroener-Placid-Slider
Grootelaar-Placid-Slider
Kamp-Placid-Slider
Weghost-Placid-Slider

Zeker 3 Olympisch kampioenen

De 30e Profronde Almelo wordt opgeluisterd door tenminste drie Olympisch kampioenen. De organisatie ontvangt in de VIP tent oud Olympisch kampioen en Tour de France winnaar Joop Zoetemelk en meervoudig Olympisch kampioen Leontien van Moorsel. De wedstrijd voor de dames telt in ieder geval één regerend Olympisch kampioen: Marianne Vos.

In het jaar van de Olympisch spelen krijgt de Profronde Almelo een Olympisch tintje. Het bestuur hoopt en duimt dat de oud-Almelose Kirsten Wild op de baan met succes een greep naar de macht doet. In dat geval heeft ze niet één, maar twee medaillewinnaars aan de start van de koers. De Profronde weet zich al verzekerd van de komst van één Olympisch goud winnaar. Marianne Vos behaalde zondag op magistrale wijze goud op de weg in Londen. Zij was al ver voor de Spelen begonnen, gecontracteerd voor de dameskoers in Almelo. Die wedstrijd begint om 17.00 uur en gaat ongeveer anderhalf uur in beslag nemen. De winnaar wordt rond half zeven gehuldigd.

Het Olympisch goud van Joop Zoetemelk dateert al van een tijdje terug: de legendarische wielrenner won in 1968 de 100 kilometer lange ploegentijdrit tijdens de Olympische Spelen in Mexico stad. Leontien van Moorsel deed de heel wereld versteld staan van haar prestaties op de baan, de weg en in de tijdrit in 2000 tijdens de Spelen van Sydney, Australië. Ze pakte liefst drie gouden medailles en een zilveren plak.  Vier jaar later won ze opnieuw goud tijdens de Olympische Spelen in Athene, Griekenland.

De organisatie van de Profronde is nu bezig met de onderhandelingen over het deelnemersveld voor de Profronde zelf. De concurrentie is dit jaar extra groot. Niet alleen vaardigen de grote ploegen een aantal van hun vedetten af naar de Vuelta in Spanje, maar er staat ook een belangrijke nieuwe wielerwedstrijd op stapel tussen Rotterdam en Antwerpen. Die koers gaat over twee dagen en begint op de dag van de Profronde, 31 augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top