skip to Main Content
profronde-sponsor-homepagine-woon-en-slaap
profronde-sponsor-logo-float-360
profronde-sponsor-logo-toonentekst
profronde-sponsor-logo-herman-media
profronde-sponsor-logo-gp-plants
profronde-sponsor-logo-grootgroener
profronde-sponsor-logo-iq-makelaars
profronde-sponsor-logo-thuisgenoten
profronde-sponsor-logo-eshuis-accountants
profronde-sponsor-logo-rollepaal
profronde-sponsor-logo-both-social
profronde-sponsor-logo-wessels-schoonmaakdiensten
profronde-sponsor-logo-urenco
profronde-sponsor-homepagine-sanger-ibct
profronde-sponsor-logo-ricks-bloemen
profronde-sponsor-logo-brusse-masselink
profronde-sponsor-homepagine-rollepaal
profronde-sponsor-logo-extend
profronde-sponsor-logo-riwald
profronde-sponsor-logo-verzinkerij-twente
profronde-sponsor-logo-almeloos-weekblad
profronde-sponsor-logo-nssg
profronde-sponsor-logo-aandagt
profronde-sponsor-logo-hapre
profronde-sponsor-logo-abn-amro
profronde-sponsor-logo-almelo-promotie
profronde-sponsor-logo-tekstbureau-ter-doest
profronde-sponsor-logo-baker-tilly-berk
profronde-sponsor-logo-huuskes-almelo
profronde-sponsor-logo-fietz
profronde-sponsor-logo-roc
profronde-sponsor-logo-hubuz
profronde-sponsor-logo-vos-capelle
profronde-sponsor-logo-verkeersmanagement-oost-nederland
profronde-sponsor-homepagine-etmaal
profronde-sponsor-logo-wis-workwear
profronde-sponsor-logo-sportfoto
profronde-sponsor-logo-boers-en-lem
profronde-sponsor-logo-shockmedia
profronde-sponsor-logo-jannie-vleerbos
profronde-sponsor-verkeersmanagement-oost-nederland
35e Profronde Almelo Gaat ‘back In Time’

35e Profronde Almelo gaat ‘back in time’

Retro-versie met dweilorkesten, kraampjes en gezelligheid ook na criterium

De 35e editie van de Profronde Almelo op vrijdag 25 augustus wordt een bijzondere ‘retro-versie’. Dat betekent terugkeer van de ouderwetse ronde-gezelligheid met dweilorkestjes, kraampjes en kindervertier. Twee horecaondernemers, Ruud de Jong en Niels Mulder dragen een belangrijk steentje bij door bands in te huren voor de liefhebbers van live muziek in de uren na de finish.

De aanstichter van de Profronde Almelo, Harry Nijhuis, vond dat wielrennen, dweilorkesten en gezelligheid een onlosmakelijke combinatie vormen. In zijn dagen ontbraken de vrolijke trommelaars en toeteraars dan ook bij geen enkele aflevering van de grootste wielerronde in Twente. Ze schuimden de Grotestraat af, schetterden door de Gravenallee en bliezen een vrolijke noot op de pleinen. De laatste jaren evenwel, koos het bestuur van de Profronde voor een stap vooruit en verlenging van de feestvreugde met een gratis nachtconcert van befaamde artiesten op het Marktplein. Een gouden greep, want het concert trok drommen mensen naar de binnenstad.

Het feit dat de Profronde Almelo dit jaar haar zevende lustrum viert èn de grootschalige vernieuwing van de binnenstad een dikke streep haalt door het gratis muziekfestijn op de markt, zette de organisatie aan het denken. Ze wilde èn een feestelijke lustrum aflevering èn een goed alternatief voor het concert. De uitkomst was een ‘retro-versie’ van de Profronde Almelo. Terug in de tijd waarin de muziek al tijdens de wielerwedstrijd zorgt voor een heerlijk sfeertje.

Het bestuur contracteert daarom dit jaar zeker vier dweilorkesten. Zij starten allemaal op een eigen ‘vaste’ plek bij tappunten, maar schuimen daarna het parcours af en wisselen regelmatig van plek. Het wordt feest als vroeger, als bij de Limburgse en Brabantse rondjes rond de kerk. Het bestuur van de Profronde verheugt zich al ‘met een hoop gezelligheid en leuke kraampjes. Een groot familiefeest.’

Muziek na de ronde
Door de medewerking van horecaondernemers Mulder en De Jong hoeft het publiek het na afloop van de Profronde niet te doen zonder (live) muziek. Want ook dit jaar gaat het feest Profronde, gewoon door. Het doorgaans stampvolle Amaliaplein wordt nadat de renners zijn gefinisht, vermaakt door dj’s. Maar er is dit jaar ook live muziek na afloop van het criterium. Met dank aan horecaondernemers Ruud de Jong en Niels Mulder die zorgen voor concerten op twee bekende horecaterrassen. Bij Proeflokaal België aan het Schokland maakt de Almelose tweemans formatie Bottleneck rockers haar opwachting. Café Nielz zorgt voor een verrassingsconcert op haar terras.

De Profronde Almelo is dit jaar op vrijdag 25 augustus. Het programma begint al om 16.30 uur met de Decathlon Dikke Banden Race, gevolgd door de Reclame karavaan. De jeugdrenners van de Zwaluwen starten voor hun wedstrijd om 18.45 uur. Daarna begint rond de klok van 20.00 uur de Profronde Almelo. Die duurt tot ongeveer 22.00 uur. Daarna beginnen de optredens bij Nielz en België.

Oproep:
De Profronde Almelo zoekt nog meer dweilorkesten voor de Profronde dan ze al heeft gecontracteerd. Orkesten kunnen zich melden via onze contactpagina.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top