skip to Main Content
profronde-almelo-sponsor-logo-brixcrm
profronde-sponsor-logo-inventit
profronde-almelo-sponsor-logo-kuiper-holland
profronde-almelo-sponsor-logo-van-olffen
Profronde-VDL-Hoofdsponsor
profronde-sponsor-logo-engie
bolktransport-stersponsor
profronde-sponsor-logo-tekstbureau-ter-doest
profronde-sponsor-logo-jb-hulshof
profronde-almelo-sponsor-logo-beschermingsbewind-oost-nederland
profronde-almelo-sponsor-logo-hendriksen
profronde-sponsor-logo-qsound
profronde-sponsor-logo-cogas
profronde-sponsor-logo-hapre
profronde-almelo-sponsor-logo-lowik-bouw
profronde-almelo-sponsor-logo-online-bio-company
iersel
profronde-almelo-sponsor-logo-hantech
profronde-sponsor-logo-prescan
profronde-almelo-sponsor-logo-kesseler-en-reuvenkamp
profronde-almelo-sponsor-logo-grootelaar
profronde-sponsor-logo-hubuz
profronde-sponsor-logo-float-360
profronde-almelo-sponsor-logo-top-cup
profronde-sponsor-logo-herman-media
profronde-sponsor-logo-shockmedia
profronde-sponsor-logo-grootgroener
profronde-sponsor-logo-eshuis-accountants
profronde-almelo-sponsor-logo-barbiertje
profronde-almelo-sponsor-logo-pr-signing
profronde-almelo-sponsor-logo-lincherie
profronde-sponsor-logo-kaplan
profronde-sponsor-logo-vos-capelle
profronde-sponsor-logo-verzinkerij-twente
profronde-sponsor-logo-jannie-vleerbos
profronde-almelo-sponsor-logo-intersense
profronde-sponsor-logo-mkb-twente
profronde-sponsor-logo-1twente
profronde-almelo-sponsor-logo-levers-ter-braak
profronde-sponsor-logo-witzand
36e Editie Profronde

36e editie profronde

Almelo krijgt 31 augustus de 36e editie van de Profronde Almelo

De kogel is door de kerk: op de laatste vrijdag van augustus is er weer een Profronde Almelo. Zoals het er nu naar uitziet kan de organisatie gebruik maken van het vertrouwde parcours, al moet er op de nodige onderdelen nog wel ‘gepuzzeld’ worden. In de dagen voorafgaand aan het criterium zijn er ook twee inleidende evenementen: een WielerCafé met bekende gasten en het tweede lifestyle-event ‘Lipstick & wheels’ en op de dag zelf het Extend business event.

Het is ieder jaar opnieuw weer een belangrijke beslissing van het bestuur: kan het grootste familiefestijn voor Almelo en verre omstreken doorgang vinden of niet. Voor dit jaar zijn de leden eruit, er komt een 36e editie op vrijdag 31 augustus 2018. Een datum waar iedereen happy mee is: de laatste vrijdag van de schoolvakantie. Een tijdstip waarop vrijwel alle vakantiegangers weer terug zijn, maar nog even kunnen genieten van hun vrije tijd. Het is ook de laatste vrijdag voordat het bedrijfsleven weer op volle toeren komt. De datum valt dit jaar heel veel gunstiger dan in 2017, toen de Profronde midden in de zomervakantie gehouden moest worden.

Op de dag van de Profronde houdt de organisatie vast aan het beproefde concept: ’s middags het Extend business Event voor ondernemers, de Decathlon Dikke Banden Race, de reclamekaravaan, het voorstelrondje en als apotheose de Profronde die rond de klok van acht uur ’s avonds gaat starten. Verder is er in de stad op verschillende locaties ook nog livemuziek na afloop van de wedstrijd.

Het parcours van de Profronde is gelijk aan de voorgaande jaren: Waagplein, Schokland, Citypromenade, Oranjestraat, Willemsgang, Hagengracht, Marktplein. Wel ziet dat parcours er dit jaar al beter uit dan de vorige keer, toen de sloopwerkzaamheden op het Marktplein voor een belangrijk deel het beeld bepaalden en renners tussen de bouwhekken door moesten laveren. Start en finish zijn weer voor de VIPtent op het Waagplein. Die VIPtent is nog een van de puzzelstukken voor het bestuur. De tent moet iets anders gesitueerd worden dan vorig jaar – ze mag niet zo dicht op de gevels van de nieuwe winkels. Verder zoekt het bestuur nog naar een geschikte locatie voor de centrale post (zat vorig jaar in één van de leegstaande winkelpanden aan het Waagplein) en moet ze op de Koornmarkt het nieuwe buitenterras van café ’t Wetshuys inpassen in het parcours. Overigens verwacht het bestuur voor alle zaken ruim op tijd een oplossing gevonden te hebben.

In de week voor de Profronde verschijnt ook het nieuwe Profronde magazine. Het tijdschrift staat bol van verhalen over de Profronde, de wielrennerij, de verschillende programmaonderdelen en columns en rubrieken. Het tijdschrift is gratis en wordt huis aan huis verspreid in de hele gemeente Almelo en delen van de gemeenten Tubbergen en Twenterand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top