skip to Main Content
profronde-sponsor-logo-weusthuis
profronde-sponsor-logo-vos-capelle
profronde-sponsor-homepagine-etmaal
profronde-sponsor-logo-mkb-twente
profronde-sponsor-logo-gp-plants
profronde-sponsor-logo-riwald
profronde-sponsor-logo-iq-makelaars
profronde-sponsor-logo-herman-media
profronde-sponsor-logo-thuisgenoten
profronde-sponsor-homepagine-rollepaal
profronde-sponsor-logo-sight
profronde-sponsor-logo-wis-workwear
profronde-sponsor-logo-verzinkerij-twente
profronde-sponsor-logo-brusse-masselink
profronde-sponsor-logo-roc
profronde-sponsor-logo-ricks-bloemen
profronde-sponsor-logo-wessels-schoonmaakdiensten
profronde-sponsor-logo-almelo-promotie
profronde-sponsor-logo-almeloos-weekblad
profronde-sponsor-logo-rollepaal
profronde-sponsor-logo-urenco
profronde-sponsor-logo-both-social
profronde-sponsor-logo-jannie-vleerbos
profronde-sponsor-logo-toonentekst
profronde-sponsor-logo-aandagt
profronde-sponsor-logo-boers-en-lem
profronde-sponsor-logo-grootgroener
profronde-sponsor-logo-eshuis-accountants
profronde-sponsor-logo-sportfoto
profronde-sponsor-logo-float-360
profronde-sponsor-logo-hubuz
profronde-sponsor-logo-baker-tilly-berk
profronde-sponsor-logo-witzand
profronde-sponsor-logo-shockmedia
profronde-sponsor-homepagine-woon-en-slaap
profronde-sponsor-logo-hapre
profronde-sponsor-logo-fietz
profronde-sponsor-homepagine-sanger-ibct
profronde-sponsor-logo-abn-amro
profronde-sponsor-logo-verkeersmanagement-oost-nederland
profronde-sponsor-logo-1twente

ProfrondeAlmelo-Voorwoord

Het is weer gelukt een fantastisch programma samen te stellen voor de Profronde Almelo. De wielerkoers zelf is wederom een topsportevenement met een grote uitstraling. Daarnaast is het bestuur erin geslaagd de Profronde Almelo uit te bouwen tot een breder evenement met tal van andere activiteiten – de ambitie die we een paar jaar geleden hebben uitgesproken-.

We hebben dit jaar maar liefst drie side-events: het Wielercafé op dinsdagavond voorafgaand aan de Profronde, het steeds grotere Extend Business-Event op de dag zelf (vrijdag 31 augustus) en, nieuw, het event Lipstick & Wheels, op de woensdag voorafgaand aan de Profronde. Dit event is de opvolger van het lifestyle-event dat in 2016 is gehouden. Het bestuur is ongelooflijk trots op dit veelzijdige programma.

De Profronde biedt nu echt voor elk wat wils. In het Wielercafé met onder anderen ex-profrenner Jelle Nijdam komen de wielerliefhebbers aan hun trekken. Het Extend Business-Event bestaat uit een lunch met topscheidsrechter Bas Nijhuis, een fietsclinic van Maarten Nijland, een bedrijfsbezoek aan de NieuweGarage, een diner bij Ledeboer en als daverend sluitstuk de wielerronde zelf. Het is voor ondernemers uit de regio de uitgelezen kans ideeën op te doen, kennis te maken met elkaar of contacten te bestendigen.

Gevarieerd avondje uit
Lipstick & Wheels dat tot stand komt dankzij tal van lokale ondernemers, biedt een gevarieerd avondje uit voor mannen en vrouwen met trends, muziek, sportieve battles en verrassende acts.

Uiteraard is er voor de kinderen voorafgaand aan de ronde zelf de altijd weer gezellige ‘Dikke Banden Race’ en de populaire reclamekaravaan. Met de Dikke Banden Race brengen we breedtesport samen met topsport. Het is prachtig om te zien hoe nieuw talent de kans krijgt. Wielersport is belangrijk in onze regio.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er ook zorgen zijn. Het wordt steeds lastiger een evenement van deze omvang te organiseren – de Profronde is met 40.000 bezoekers het grootste publieksevenement van Almelo. De eisen op het gebied van onder meer veiligheid worden steeds strenger. De stad zelf is het evenemententerrein en dat vraagt speciale maatregelen, zeker in een binnenstad die volop in ontwikkeling is.

Goede sfeer
Renners komen hier niet zozeer vanwege het honorarium, maar omdat we bekend staan om onze goede sfeer, onze professionele organisatie, het fijne publiek en het mooie randprogramma. Het is ook dit jaar weer gelukt een prachtig rennersveld te realiseren, een grote prestatie van de mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn.

De Profronde Almelo is belangrijk voor de regio en wij zullen alles doen om de continuïteit te waarborgen. Samenwerking met en goede ondersteuning van de gemeente Almelo, de Stichting Almelo Promotie, het bedrijfsleven en de vele vrijwilligers zijn noodzakelijk voor die continuïteit.

Wij hopen dat voor de vele bezoekers de editie 2018 er weer een zal zijn waarbij veel plezier wordt beleefd aan topsport, waar kinderen hun talent kunnen laten zien en waar ouders met hun kinderen kunnen genieten van de reclamekaravaan. Ook de horecabedrijven zullen zich van hun beste kant laten zien. Met elkaar maken we er weer een prachtige gebeurtenis van.

Reinier van Broekhoven,
voorzitter Profronde Almelo

Back To Top