skip to Main Content
profronde-sponsor-logo-thuisgenoten
profronde-sponsor-logo-gp-plants
profronde-sponsor-logo-mkb-twente
profronde-sponsor-logo-almeloos-weekblad
profronde-sponsor-logo-extend
profronde-sponsor-logo-both-social
profronde-sponsor-logo-wis-workwear
profronde-sponsor-logo-sight
profronde-sponsor-logo-iq-makelaars
profronde-sponsor-logo-ricks-bloemen
profronde-sponsor-logo-grootgroener
profronde-sponsor-logo-herman-media
profronde-sponsor-logo-boers-en-lem
profronde-sponsor-logo-1twente
profronde-sponsor-logo-nssg
profronde-sponsor-logo-roc
profronde-sponsor-logo-fietz
profronde-sponsor-logo-float-360
profronde-sponsor-homepagine-sanger-ibct
profronde-sponsor-logo-jannie-vleerbos
profronde-sponsor-logo-aandagt
profronde-sponsor-logo-abn-amro
profronde-sponsor-homepagine-woon-en-slaap
profronde-sponsor-logo-brusse-masselink
profronde-sponsor-logo-verkeersmanagement-oost-nederland
profronde-sponsor-logo-verzinkerij-twente
profronde-sponsor-logo-urenco
profronde-sponsor-logo-weusthuis
profronde-sponsor-logo-rollepaal
profronde-sponsor-logo-hubuz
profronde-sponsor-logo-tekstbureau-ter-doest
profronde-sponsor-logo-vos-capelle
profronde-sponsor-logo-wessels-schoonmaakdiensten
profronde-sponsor-logo-baker-tilly-berk
profronde-sponsor-logo-huuskes-almelo
profronde-sponsor-logo-almelo-promotie
profronde-sponsor-logo-witzand
profronde-sponsor-verkeersmanagement-oost-nederland
profronde-sponsor-homepagine-rollepaal
profronde-sponsor-homepagine-etmaal
profronde-sponsor-logo-sportfoto

Preston Palace levert groot aandeel

Profronde Almelo krijgt stevige impuls

De Profronde Almelo krijgt van het sterk vernieuwde bestuur een stevige impuls. De vernieuwingen hebben betrekking op nagenoeg àlle onderdelen van het evenement. De vernieuwde Profronde moet het grote publiek op vrijdag 23 augustus in ieder geval al uren vroeger dan voorheen het centrum in lokken. Dat alles bewerkstelligt het bestuur met een bescheiden(er) begroting en een hele grote bijdrage van Preston Palace.

Voor criteriums als de Profronde Almelo is het allang niet meer vanzelfsprekend dat ze stand houden. Her en der in Nederland zijn wielerrondes opgehouden te bestaan. De crisis, sponsoren die zich terug trekken en de dopingaffaires eis(t)en hun tol. In Almelo evenwel staat, al maanden eerder dan gebruikelijk, vast dat de Profronde op vrijdag 23 augustus een nieuwe editie krijgt.

Het nieuwe bestuur onder leiding van Reinier van Broekhoven en mensen als Ritse Gierveld en Jan Ketelaar heeft nu al het besluit genomen om het evenement door te laten gaan. Ook de datum ligt al vast: vrijdag 23 augustus. Het is nu ook al klip-en-klaar dat het bestuur nieuwe wegen in slaat. De Profronde Almelo houdt haar naam, houdt uiteraard de wielerkoers en de reclamekaravaan, maar het wielerevenement wordt meer één groot feest voor de stad dan voorheen. Dat betekent dat andere programmaonderdelen als de koers voor de profs belangrijker gaan worden.

Dat laatste is vooral mogelijk door het grote aandeel dat Preston Palace gaat leveren, met niet alleen een gratis nachtconcert na afloop van de koers, maar ook véél muziek en optredens vanaf een uur of vier ’s middags. Het Profrondebestuur is ontzettend blij met de inspanningen en bijdragen van Preston Palace. ‘Het uitgaanscentrum is een grote werkgever hier in Almelo en ontzettend belangrijk voor de middenstand. Dat ze dit doet voor de Profronde is absoluut fan-tas-tisch’, aldus Ritse Gierveld, die vanaf dit jaar de promotie en communicatie van de Profronde voor zijn rekening neemt.

Het ijzeren format dat de Profronde al 30 jaar lang succes bezorgde, staat in grote lijnen wel overeind. ‘Maar we zijn natuurlijk niet blind voor de recessie’, aldus Gierveld en Ketelaar. ‘We moeten op onderdelen bezuinigen, bijstellen en vernieuwen, zodat het ook een feest kan blijven.’ Wat de vernieuwingen exact gaan inhouden, maakt het Profronde bestuur op een latere datum bekend. Alle aspecten worden onder de loep genomen, van VIP tent en parcours, tot wedstrijdonderdelen en reclame-uitingen. Vast staat wel dat het feest dat Profronde Almelo heet, veel vroeger op gang moet komen. Gierveld: ‘Vorig jaar was er aan het einde van de middag, rond vier uur, half vijf, nog weinig te doen in de stad. Toen de dames koersten stond er amper publiek langs het parcours. Dat willen we zeker veranderen. Het programma moet rond dat tijdstip zo leuk zijn, dat mensen massaal het centrum opzoeken en er vervolgens ook blijven.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top