skip to Main Content
profronde-sponsor-logo-witzand
profronde-sponsor-logo-verkeersmanagement-oost-nederland
profronde-sponsor-logo-herman-media
profronde-sponsor-logo-ricks-bloemen
profronde-sponsor-logo-grootgroener
profronde-sponsor-logo-wessels-schoonmaakdiensten
profronde-sponsor-logo-tekstbureau-ter-doest
profronde-sponsor-logo-roc
profronde-sponsor-logo-sight
profronde-sponsor-logo-gp-plants
profronde-sponsor-logo-hapre
profronde-sponsor-logo-fietz
profronde-sponsor-logo-abn-amro
profronde-sponsor-logo-iq-makelaars
profronde-sponsor-logo-toonentekst
profronde-sponsor-homepagine-rollepaal
profronde-sponsor-logo-both-social
profronde-sponsor-logo-sportfoto
profronde-sponsor-logo-float-360
profronde-sponsor-logo-weusthuis
profronde-sponsor-logo-1twente
profronde-sponsor-logo-nssg
profronde-sponsor-logo-huuskes-almelo
profronde-sponsor-logo-mkb-twente
profronde-sponsor-homepagine-etmaal
profronde-sponsor-logo-aandagt
profronde-sponsor-logo-almeloos-weekblad
profronde-sponsor-logo-brusse-masselink
profronde-sponsor-logo-urenco
profronde-sponsor-logo-extend
profronde-sponsor-logo-baker-tilly-berk
profronde-sponsor-homepagine-woon-en-slaap
profronde-sponsor-homepagine-sanger-ibct
profronde-sponsor-logo-almelo-promotie
profronde-sponsor-logo-wis-workwear
profronde-sponsor-verkeersmanagement-oost-nederland
profronde-sponsor-logo-riwald
profronde-sponsor-logo-verzinkerij-twente
profronde-sponsor-logo-jannie-vleerbos
profronde-sponsor-logo-thuisgenoten
profronde-sponsor-logo-rollepaal
Profronde Almelo Strikt Al Drie Smaakmakers Voor Criterium

Profronde Almelo strikt al drie smaakmakers voor criterium

De Profronde Almelo heeft voor haar criterium op vrijdag 25 augustus al drie echte smaakmakers te pakken: publiekslieveling Bram Tankink, Tour-etappe winnaar Bauke Mollema en ‘Appie oet Hardenberg’ Albert Timmer staan aan de start. De organisatie, die Mollema al jaren op haar wensenlijst heeft staan, is er hartstikke blij mee.

In de laatste weken voor de 35e editie van de Profronde Almelo is het alle hens aan dek voor het bestuur. Alles moet dan definitief geregeld worden. Vergunningen, side-events, tentenbouwers, draaiboeken. Het rennersveld is ieder jaar opnieuw last-minute werk. Eerst moet de Tour de France gereden zijn, dan moeten de deelnemers voor de ronde van Spanje (Vuelta) bekend zijn, pas dan volgen onderhandelingen van wielrenners met criteriums als de Profronde Almelo.

De Profronde Almelo heeft een reputatie als het gaat om het mooie rennersveld en haar ‘neus’ voor de jonge generatie renners die het ver gaat schoppen. Tom Dumoulin stond als getalenteerde renner meerdere keren in het rennersveld (won alleen nog niet), de broertjes van Poppel zijn er regelmatig en vorig jaar vloog sprintkanon en Nederlands kampioen op de weg Dylan Groenewegen als eerste over de finish. De organisatie is met terugwerkende kracht nog trots dat ze Groenewegen al in 2016 contracteerde, een jaar voor hij de hele wielerwereld imponeerde met zijn overwinning op de avenue des Champs-Élysées.

Bauke Mollema stond jarenlang op de wensenlijst van de Profronde Almelo, maar het lukte maar niet hem naar Almelo te halen omdat de wielrenner verplichtingen elders had. Maar de aanhouder wint, dit jaar maakt de Groninger met Friese roots zijn opwachting in het centrum van de stad. Dat Mollema een maandje geleden in de Tour de France de mooiste overwinning van zijn carrière boekte, is een cadeautje voor het criterium. De ploeggenoot van wielergrootheid Contador won afgetekend de 15e etappe, een bergachtige rit naar Le Puy-en-Velay en schreef daarmee geschiedenis.

De Profronde Almelo hecht ook aan de start van renners uit de regio en die komen, als het even kan, ook graag. Bram Tankink uit Haaksbergen laat zelden verstek gaan in Almelo, en is er dit jaar ook weer bij. Behalve dat hij mateloos populair is bij het publiek, koerst hij ook altijd als een bezetene in de binnenstad. Tankink in het rennersveld, is een garantie voor een spannende koers. Met Tankink komt ook Albert Timmer naar Almelo. Timmer maakt deel uit van de ‘Twentse’ succesformatie Sunweb en was in onder meer de Tour de France knecht van Barguil die de bolletjestrui won en Matthews die de witte trui veroverde.

De Profronde Almelo is dit jaar midden in de vakantie, op vrijdag 25 augustus. De Profronde begint rond de klok van 20.00 uur. Toegang is gratis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top