skip to Main Content
profronde-sponsor-logo-hubuz
profronde-sponsor-logo-wessels-schoonmaakdiensten
profronde-sponsor-homepagine-rollepaal
profronde-sponsor-logo-herman-media
profronde-sponsor-logo-roc
profronde-sponsor-logo-hapre
profronde-sponsor-logo-rollepaal
profronde-sponsor-logo-vos-capelle
profronde-sponsor-logo-riwald
profronde-sponsor-logo-sportfoto
profronde-sponsor-logo-verzinkerij-twente
profronde-sponsor-logo-fietz
profronde-sponsor-homepagine-etmaal
profronde-sponsor-logo-toonentekst
profronde-sponsor-logo-ricks-bloemen
profronde-sponsor-logo-witzand
profronde-sponsor-logo-urenco
profronde-sponsor-logo-float-360
profronde-sponsor-logo-thuisgenoten
profronde-sponsor-logo-tekstbureau-ter-doest
profronde-sponsor-verkeersmanagement-oost-nederland
profronde-sponsor-logo-gp-plants
profronde-sponsor-logo-sight
profronde-sponsor-logo-abn-amro
profronde-sponsor-logo-boers-en-lem
profronde-sponsor-logo-wis-workwear
profronde-sponsor-logo-huuskes-almelo
profronde-sponsor-logo-extend
profronde-sponsor-logo-eshuis-accountants
profronde-sponsor-homepagine-woon-en-slaap
profronde-sponsor-logo-brusse-masselink
profronde-sponsor-logo-weusthuis
profronde-sponsor-logo-jannie-vleerbos
profronde-sponsor-logo-iq-makelaars
profronde-sponsor-logo-almelo-promotie
profronde-sponsor-logo-mkb-twente
profronde-sponsor-logo-grootgroener
profronde-sponsor-logo-almeloos-weekblad
profronde-sponsor-logo-both-social
profronde-sponsor-logo-baker-tilly-berk
profronde-sponsor-logo-verkeersmanagement-oost-nederland
Profronde Eerste ‘huurder’ Nieuwe Winkel Waagplein 4

Profronde eerste ‘huurder’ nieuwe winkel Waagplein 4

De Profronde Almelo wordt de eerste ‘huurder’ van het gloednieuwe winkelpand Waagplein 4. De organisatie van het grootste wielercriterium in Twente mag van eigenaar Urban Interest haar centrale post en een televisieploeg onderbrengen in de winkel. Speciaal voor de Profronde Almelo wordt er door de Cogas versneld glasvezel aangelegd, zodat de tv makers van 1Twente vanuit Waagplein 4 een live uitzending van de Profronde Almelo kunnen verzorgen.

Het bestuur van de Profronde Almelo telt af. Nog maar een paar dagen en het is 25 augustus, de laatste vrijdag van augustus: Profronde Almelo tijd. Dit jaar zag het bestuur zich geconfronteerd met extra veel uitdagingen, omdat een belangrijk deel van de binnenstad op z’n kop staat. De vertrouwde plek voor de VIP tent was na twee jaar weliswaar weer beschikbaar en ook het parcours kan gebruikt worden, maar er doemden andere problemen op. Wáár haalt de Profronde de stroom vandaan? Hoe moet het met het nachtconcert? Is er plek voor de centrale post en een onderkomen voor de EHBO?

Maar een week voor de Profronde Almelo is alles in kannen en kruiken. Ondernemers Niels Mulder en Ruud de Jong zorgen na afloop van de ronde voor live muziek op hun terrassen – omdat er geen plek is voor een nachtconcert op het Marktplein. Verweg en Koopman Tweewielers tekenden voor het Wielercafé op woensdag 23 augustus (met Eddy Planckaert en Joost Posthuma) en de stroomvoorziening is geregeld.

Urban Interest verloste het bestuur van haar laatste zorg: een goede locatie voor de centrale post aan het Waagplein nu het kantoor van de marktmeester, het pand Scheer & Foppen en de voormalige winkel van V & D allemaal niet meer beschikbaar zijn. Ook voor de EHBO ploeg en voor de mensen die zorgen voor de foerage van alle vrijwilligers, is er een nieuw onderkomen gevonden. Zij kunnen op de dag van de Profronde opereren vanuit het voormalige pand van Almelo Promotie aan de Rosa Luxemburgstraat.

Maar vooral het aanbod van Urban Interest om gedurende het evenement de centrale post en de televisiemensen onder te brengen in haar spiksplinternieuwe winkelpand is een geweldige uitkomst voor de Profronde Almelo. En een geweldige kopzorg minder voor het bestuur. ‘Beter kan niet’, aldus bestuurslid Ritse Gierveld. ‘Een prachtig pand pal naast de VIP tent. We zijn er ontzettend blij mee. Anders hadden we ons waarschijnlijk moeten behelpen met wat containers op het busstation. Dit is echt ideaal.’

Live TV uitzending
Thuiszorgorganisatie Thuisgenoten maakte het dit jaar (financieel) mogelijk dat het hele evenement – van de Decathlon Dikke Banden Race en de reclamekaravaan tot en met de Profronde – uitgezonden kan worden door 1Twente, het samenwerkingsverband van AAVISIE en andere lokale omroepen in Twente. Op die manier kunnen mensen die niet in de gelegenheid zijn om zelf te komen, het hele spektakel toch volgen. ‘Een prachtig gebaar van Thuisgenoten’, vindt Gierveld. ‘En het past ook bij ze dat ze ervoor zorgen dat hun cliënten en andere mensen die aan huis gebonden zijn, toch de Profronde kunnen zien.’

De uitzending is op internet. Belangstellenden kunnen de wedstrijd volgen via www.profrondealmelo.nl (speciale link naar 1Twente) of via de website www.1Twente.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top